Jämt i Lidan

Ja då var första DM-tävlingen avgjord i Lidan.
Det blev en ganska blåsig tillställning med vindar långt över utlovat.
Att vinden inte heller vände skapade problem för mig då jag valde lättare flöten eftersom jag räknade med trögt fiske. Löjorna tog kroken innan jag kom ner och flötet driftade alldeles för lätt i nordanvinden.
Mask funkade mindre bra för dagen så det blev maggotfiske i stort sett hela dagen.
De större braxarna höll sig i kanterna så det blev endast 2 mindre för mig. Björknorna höll det mindre snittet i dag och inte en enda mört för min del. Löja, björkna och braxen blev enda fiskarna i nätet. När det var 5 minuter kvar fick jag på en riktig brax men den ville inte följa med hela vägen. Snopet då det var så pass tätt i resultaten.
Fick äran att sitta bredvid Pierre som även han har fått stifta bekantskap med "Mekenfisken". En fisk som nappat i stort sett varje gång vi har varit där men ingen har fått se. Undras bara vad det är för sort?
1,2 mm elastic räckte inte för att stoppa denna så efter flera minuters kamp så small det bara till och fighten var över för denna gång. Hoppas att vi nån gång får se vad det är för fisk.
Denna kampen har jag själv varit med om flera gånger och även fått se på när någon annan tappar den på det ena eller andra sättet. Närmast att få se den var Patric Eriksson som fightade den 10-15 minuter och hade den strax under ytan innan den dök igen. Gissningarna får gå vidare om arten tills någon bekräftar vad det är.
Resultaten DM 1 Skaraborg:
1 A7 Charles Fasth   14620
2 A6 Daniel Blom       7200
3 A5 Thomas Askolin  6580
4 A2 Pelle Hagman     5800
5 A1 Håkan Wallin      5460
6 A3 Tomas Leijon     5180
7 A4 Pierre Eriksson    720
Bara att slicka såren och bättra sig till nästa tävling. Stort grattis till Challe som utklassade oss andra.
Kul också att se Åsa-Nesse som kom förbi och hälsade på.

Kommentarer
Postat av: pirre

Ett stort tack Tomas.Du är en grym bloggare! Mvh Pirre.

2012-04-30 @ 16:53:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0