Löjmete

Tog ett pass med Matilda efter löja idag.
De betedde sig lite underligt och svarade inte på mäskningen som de brukade.
En hel del ström i Lidan efter gårdagens regn så det kan ju ha varit det.
Mycket smålöja med stötvis fiske efter fina exemplar blev resultatet.
Pelle Hagman från Falköping satt och tränade T.A.P fiske och plockade björkna i stort sett i varje utlägg. Ingen storbrax under tiden vi var där.
Skönt att ha dammat av i varje fall några löjspön och knutit 2 nya tackel. Såg i boxen att det behövs bindas en hög med tackel till nästa helg eftersom jag klippte ned de flesta som avslutning i fjol.
Men då vet man att det är fräscha grejer på alla tackel, något som kan behövas att ha i bakhuvudet då det skall börja baxas in pankor och annat. Man får ju inte fega för att hävda sig på Skaraborgs DM-serie.
Det är ju en hel hög med duktiga fiskare med i Distriktet så man får inte missa något under serien.
Mask skall plockas i veckan så att man hinner sätta några på infärgning så att de blir "gröna" eller som jag skrev i förra inlägget fluoroscerande. Så Ingemar jag hade inte mörkat med tipset om dessa trevliga maskar som jag själv inte ger mig ut på fältet utan. Om det bara finns att tillgå. Rätt fuktighet är A och O när man skall färja in dem samt att se till att de får syre. Sen är det bara att köra. Har provat att färga in maggot med men det lyckades inte.
Trollarna på Kinnekulleträffen har avslutat fisket idag. Det blev ju inställt igår då det blåste ganska bra och blev ofiskbart. Största fisken togs av Lundhstedt junior och vägde över 10 pannor. Se Götene SFK:s hemsida för fullständiga resultat och onlinerapporteringar.
Torr och kylig dag här i Lidköping med en svag Nordanvind som svepte ner från Värmlands-sjön över Kinneviken.
Lite skillnad från igår då det var snöblandat regn och 10-15 sekundmeter.
Hoppas att det blir varmt och skönt till nästa Söndag då vi fiskar DM1 i Lidan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0