Blomberg

Blev inget på havet idag och tur var väl det.
Åkte ut en sväng till Blomberg för att se om det var någon sik inne.
Provade inifrån hamnen och halv-vägs till Källby ö endast en snorluva på kroken. Var ganska grumligt vatten men det brukar inte hindra siken från att nappa. Blåste dock lite för mycket för att vara mysigt så vi tog med oss Ronja och åkte pulka i stället. De nya surfpulkorna går faktiskt rätt bra.
Åkte även en sväng till utsiktsplatsen på Kinnekulle för att se hur isläget var på Vänern.
Isen i Kinneviken ligger bara i kanterna och helgens sydliga vindar tog med sig isen från Blänkås. Det är dock stora flak som är på väg tillbaks nu för det blåser ren nordanvind så det kan nog fylla på isen i våran vik igen. Kommer nog att dröja innan man kan gå långt ut då det gick vita gäss på Kinneviken. Flaken som är på väg tillbaks är stora kanske 7-8 Km på längsta hållet men det förslår inget då viken är mycket stor. Såg i vart fall 4 st stora flak. Runt Lurö så låg isen på sydvästra sidan kanske 2-3 Km ut. Men att komma till Lurö är ingen lätt uppgift i dagsläget. Stor varning till de som tänkt att ge sig ut på Vänerns öppna vidder. Isen i Blombergs hamn var 20 cm och låg jämn ut till Källby ö och strax utanför farledsmärkena. Skall man fiska sik så är det ju ganska nära land som gäller med mormuska eller balanspirk. Mormuskan skall helst agnas med ett par maggot för bästa effekt. Ha koll i hålet för det är inte ovanligt att de går och stryker strax under isen. Höj då upp grejerna och fiska där.
Försöker nog på Fredag istället att komma ut på Gullmaren då YR.NO lovar svaga vindar 2 sekundmeter.
Vad som blir till helgen vet vi inte än för på Lördag är det blankt i kalendern men Knallen kör säkert något.
På Söndag är det öppen pimpeltävling på Flämsjön. Alla välkommna. På Flämsjön är det troligtvis djupfiske som gäller. Fisk 10-50 gram det vanligaste men det finns även en hel del luns i sjön. Flämsjön var med i Sportfiskaren som en av de hetaste sjöarna för att fånga abborrar över kilot. Det gäller då att ha is i magen så att man får upp fisken. Har själv haft kontakt med många lunsar där men tyvärr har många av dem nappat då jag använt allt för klena linor. Pappa Börje fick 2 st som tillsammans vägde över 3 Kg på en av grynnorna. Det är ganska vanligt att lunsarna står 5-10 meter vid kanten av grynnorna och då är det fisk från 2 Hg- 2 Kg som gäller. Kanske dags att ta fram 130-borret?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0