Faran över

Äntligen har Matilda kommit hem.
Blindtarmen har hon kvar. Det var nåt annat som var inflammerat så den lämnades kvar.
Lite penicillin så blir det bra igen, fast ett par ärr på magen.
Kan jämnföra detta med att den beige mannen kom in i Rörstrands galleria och inte fick sin beiga 240 då det var en vattenläcka i gallerian som vanligt. Att inte blindtarmen togs bort när de ändå var där är lika lite förklarat för mig som varför inte gallerian används som cykelparkering för pendlare. Lokalerna har nu stått oanvända 2-3 år så något måste ju vara fel där.
Kan inte svara på om det är läget, hyran, parkeringsmöjligheterna eller visionerna som är fel men det snackas och dröms mycket om detta "handelscentrum".
Att sälja ut företaget till nån utländsk investerare har ju inte varit så lyckat med facit i handen.
Det samma gäller ju tillverkningen av fiskeutrustning.
Nån gör originalet och finslipar denna. Någon blir avundssjuk och börjar kopiera. 3:e part kopierar och lämnar ut produktionen till något Asiatiskt eller Baltiskt land och pumpar ut 3:e versionen av samma grej. Tillverkaren har naturligtvis aldrig fiskat själv och bara slänger ihop grejerna med billigare material. Grejerna funkar inte som originalet, men de är ju billigare. Efter detta går det inte tillhandahålla någon av de 3 tidigare versionerna då man vet att alla är skrot.
Kvar står den stackare som har finslipat detaljerna på originalet med skägget i brevlådan. (När det gäller skägget så måste det ju vara Mankan).
Så se till att ni inte går på den blunder som allt för många har gjort utan köp original för de är till 95% bättre än kopiorna.
Se bara Vänerpirken som ett lysande exempel.
Original: En svängd rygg på plåten,  tillverkarens sigill instansat på vikten och kan blänkas upp så att även grannen kan spegla sig i den. På de äldre versionerna även lödda 8:or som håller fast enkelkroken som endast har en röd garntuss på sig.
Kopia: Spikrak rygg så att den inte simmar rätt i vattnet. Billigare material så att den inte går att få blank. Samt helt utan sigill. Dock får man säga att denna pirk fortfarande fångar en hel del fisk men det övre nämnda originalet är fortfarande bäst

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0