Hur skall det bli?

Tänkte ta med Ronja till Gullmarsfjorden så att hon får se lite salta fiskar också.
Kollar på YR.NO för att bli klok på vädret. Det hjälper ju inte speciellt mycket.
Ena gången man tittar så skall det blåsa mycket och nästa lagom.
Att titta på Lysekil som ligger i mynningen så säger den stanna hemma, och kollar man på Munkedal som ligger längst in och närmare fiskeplatsen så skall det bli OK. 6 sekundmeter och nätt och jämnt minusgrader på morgonen.
Helt OK enligt mig själv men Ronja är ju nån storlek mindre. Får rådfråga med Micke som också är sugen ihop med Alexander och kanske till och med Anette. Det vore kul men om vädret inte är tillräckligt bra kan det skrämma iväg henne, och det vill vi ju inte.
Har hört att i Ljungskileviken så är det fullt med sill så dit blir det inte. Är mer sugen på vitling som är en god matfisk.
Kompisen fick ju för övrigt en fläckig rödhaj i Gullmaren förra vintern och det är ju inte att förakta. Det var en av 6 fiskar som släpptes ut från Lysekil (havets hus) sommaren innan på havets dag. Hajen var märkt och det uppskattades verkligen att få in rapporter om att fisken lever och vart den tar vägen. Hoppas alla som får en sådan fisk rapporterar och släpper tillbaks fisken. Fisket i Gullmaren är intressant för man vet ju aldrig vad som skall nappa. Sill, vitling, knot och plattfisk är de vanligaste men det kan ju även nappa berggylta, gråsej, glyskolja, lax, öring, rockor, hajar bland annat. Torsk, kolja, bleka och öring är fredade fram till 1:a April så de måste släppas tillbaks omedelbart. Fisket är ganska lätt. Rulle och spö apterade med sänke/pirk och krokar apterade med agn som sill eller räka gör det ganska lätt att få fisk. Tur att inte alla vet hur lätt det är för då skulle det bli fullt på isen. Har även där provat med vänerpirken en liten stund och fick en hel del gråsej på detta. Fiskedjupet varierar mellan 10-60 meter. Djupare är det sällan någon mening att fiska.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0