Desperation

Eftersom isarna dröjer i södra Sverige så infinner sig abstinens i hela kroppen efter pimpelfiske.
Att åka bil i 4-5 timmar är ju inget man suktar efter då det endast är 4 timmars fiske åt gången.
Jag själv och barnen längtar så att det bara ryker efter isarna som håller sig en bra bit norr om Örebro.
Tävling på Ösjön i Borlänge lockade men vi hade gäster på nyår så det var otänkbart att sätta sig i bilen klockan 4 på morgonen. Fick i stället ta en liten tur ned på järnvägsbron som går över Lidan för att rycka bort det värsta behovet. Inte samma sak som att pimpla abborre men ändå ett välbefinnande då laken beter sig som den gör.
Först händer inget för att sedan explodera i spöt blir ganska häftigt ändå.
Resultatet blev en lake på 3250 g och en i storlek som en cykelpump samt ett par napp till.
Oroväckande bara att det var 4 grader varmt klockan 9 på kvällen och på söndag skall vi ha vårat första DM i pimpelfiske på Flämsjön mellan Skara och Skövde.
Frågan är bara om det finns någon sponsor som kan tänka sig att ge oss en inomhushall för att utöva våran typ av fiske. Inte så höga krav bara en hall 1km bred och 5-7 km lång skulle räcka. Konstant istjocklek på 30 cm året runt och utan snö på isen och fullt med fisk under. Kanske en pipeline med fisk från paradiset Jämtland så skulle det ju räcka till alla. Mmm tanken är svindlande men som Sean Connery sa i entrapment. "It´s doable".
Håll drömmen vid liv för allting är möjligt, ingenting är omöjligt. Till och med en Dalmas som Gunde kan ha rätt. Får nu vänta vidare på att isläget kryper söderut annars får man skaffa en husbil.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0