Härlig dag på Läckö

Var på matmässan i dag med fiske för barn som fick prova på.
Fisket var trögt men alla barnen var mycket nöjda när de lämnat fiskebryggan mellan Sigrid Stor-råda och Navaren ute vid Läckö slott.
Studiefrämjandet hade bokat våran fiske-klubb för att arrangera mete för barnen.
Många blev förvånade när det var gratis att prova på att fiska. Få låna ett färdigriggat spö och hjälp med att agna på krokarna blev rena lyxen. Runt 80 barn provade på fiskelyckan och det var riktigt trångt emellan varven. Speciellt när Navaren skulle köra sina turer då passagerarna skulle passera samma brygga.
Jag kan rekommendera alla fiskeklubbar att ställa upp på en liknande happening då det var massvis med 10-åringar som fick hålla i ett fiskespö för första gåmgen. Det syntes på dem att detta var äkta glädje. Speciellt då föräldrarna inte fick bestämma och skylla på att det kostade för mycket.
Det är ju rena mörkret att se logiken i att barnen inte får åka ut och fiska med ett metspö för en hundring med metrev. Alltmedans det kan köpas TV-spel och liknande för hundratals kroner.
Att som Jänkarna avslutar sina program med att göra sig själv en tjänst att ta med ungarna ut och fiska är mer sanning än någon kan föreställa sig. Detta är mycket mer sanning än så. Att vi som höll i det idag Jag, Mikael Hjelm och Ronja (6 år) såg hur kul alla barnen tyckte det var blev varma i hela hjärtat.
Barnen tackade mycket för att få lov och fiska samt att de blev lovade av föräldrarna att köpa sig ett spö OCH åka ut att fiska.
Hoppas nu att alla barn i hela världen får lov att ha lika kul som dessa så att de får lära sig att fiska, bygga kojor och liknande i stället för att bara sitta och uggla framför datorer och TV-spel bara för att föräldrarna är LATA!
Hann under de lugnare delarna ta lite bilder på de nöjda barnen men tyvärr inte då det var full rulle. För då hade vi fullt upp bara med att agna om krokarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0