Landslagkval dag 2

Var en sväng och kollade sista 40 minuterna och invägningen vid Lidan idag.
Döm om min förvåning när nästan alla spön låg parallelt med vattenytan.
Andradagseffekten infann sig men inte i närheten av den grad som det borde.
Högsta vikten idag var på ynka 15 Kg! Fast idag fick alla fisk, vilket inte var fallet igår.
När 34 stycken av de bästa metarna i Sverige sätter sig ned 4 timmar vid Lidans strand trodde jag att detta var omöjligt. Att det kan vara trögt är en sak men att någon skall behöva nolla fanns inte i mina tankar.
Jag går med på det när det var som på Lidan open för ett par år sedan då dag 1 regnade det hela dagen för att dag 2 stömma så pass att det inte gick att hålla botten med 60 gram!
Nu var det ju inte så mycket ström idag men nappet uteblev. Kalla vindar är det enda jag kan skylla på för de som fiskar var det ju inte i detta fallet.
De som placerade sig skapligt 2 dagar var omöjlige Tom, Stefan Holst och Daniel Blom. Det var någon till som jag missade namnet på men det kommer väl ut resultat så småningom.
Challe ryckte upp sig idag och blev som Daniel 3:a medans Stridh brände fisk på fisk och blev näst sist.
Var själv en sväng med Ronja och Mikael Hjelm för att testa andra sätt att få karpen på men denna gången nollade vi alla. Vi fick inte ens se några idag. Tror dock att jag hade ett par napp på maggot men eftersom ingen blev krokad eller känd i spöt så är jag ändå inte säker.
Bara detta fiske inte håller i sig tills på Söndag för Sommarland utan nappvilliga karpar är ju inte lika kul.
På Torsdag är det öppen metetävling (trad) i Mariestad där det kan vara gott nappe om nu björknan vill ställa till med dans.
Västra meteserien går i Nossan (internationellt). Där kan det bli braxen fiske så det ryker om det men strömmen måste lägga sig och värmen komma annars blir det nog inte så kul.
Undrar bara om det annorlunda fisket skall hålla i sig hela året?
Tänker mest på de "säkra" ställen och metoder som var rotenonbehandlade i hela landet. Har ju själv varit från Marks kommun i höjd med Ullared till Strömsund kommun i Jämtland i vinter för att se att fisken inte uppehöll sig på de vanliga hotspotsen.
Kanske det blir tvärtomfiske på SM i Göta kanal och man skall bottenmeta med daggmask och 0,30-lina för att bryta upp så många braxar som får plats i nätet?
Ja den kommentaren kan nog ge utopi ett ansikte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0