Kust och havsfiske

Mitt i allt karp och löjfiske så skall man förbereda sig inför vårat kustfiske-DM som vi skall försöka genomföra den 20 oktober. Förra gången var det manfall och vi fick ställa in. Nu är alla kräftskivor över så vi får se hur många som anmäler sig till mig inför tävlingen. Det skall gå av stapeln på Ramsvik Skalhamn där det inte behövs några anmärkningsvärda grejer. Spö, rulle, sänken, krok och agn bestående av räkor,sill, musslor eller vanlig daggmask.
Gör gärna iordning flera tackel då det är taskig botten på sina ställen.
Den 27-28 anordnar Göteborgs havsfiskeklubb SM i havsfiske på Vandia i Helsingborg.
Ringde Tomas idag för en tur på fredagen men han var naturligtvis fullbokad. Är man Sveriges bästa skeppare så är man. Hade varit bra med en tur för att skaka bort all ringrost eftersom man inte varit ute en enda gång sedan förra SM. Inför året så vet man ju vilken skicklig skeppare Tomas är och att man får fiska på ett helt annat sätt när man åker med honom så det skall nog gå bättre än då. Challe hängde ju skapligt med men han gör ju sällan några dip. Ser på deras hemsida att det har varit ett grymt fiske därnere så vi får hoppas att det håller i sig. Ronja längtar efter att få äta plattfisk som är färsk så snart som möjligt. Det skall ju inte vara omöjligt när man åker med Tomas.
Hoppas bara att daggmaskarna går att plockas i stora mängder inför dessa tävlingar då jag håller dem som ett av de främsta betena till det salta fisket. Det har varit att det slagit både borstmask, räkor och musslor flera gånger.
Skall bli kul att få träffa havsfiskegänget igen men om det är några som kan rå på Benny Johansson och Henrik Carlen återstår att se. De har ju en ruskig rutin på detta fiske och är ute var och varannan dag på detta. Kanske skall det vara någon Skåning eller Hallänning som gör det?

Kommentarer
Postat av: Matilda

http://www.youtube.com/watch?v=SJPCpNCslpg&feature=plcp

Där har du min otroligt bra video om glasögonen, pokogis!

2012-10-11 @ 20:43:31
URL: http://matildaleijons.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0