Blom med i VM-laget

Daniel Blom kom med i Svenska landslaget som nästa år skall fiska i Polen.
Daniel var ju med på EM där förra året och knep en sektionsseger dag 2 vilket är få förunnat i mete-Sverige.
Kan ju vara så att han har knäckt någon av koderna för att göra bra ifrån sig då det verkligen gäller på den internationella arenan. Andreas Sandberg och Mikael Tono vår 2 andra duktiga fiskare som kom med i laget. Det är dock 2 till som jag inte kunde namnet på efter en kort rapport från Daniel.
Själv tränade jag och Mikael Hjelm för att eventuellt klämma in oss i kommunlaget som kan bli väl så tufft med tanke på att vi har blivit fler i klubben som metar men inte är tillräckligt för 2 lag. Men vem vet? Nästa år kanske det dyker upp några nya eller gamla fiskare så att vi kan dubbla antalet lag i serien?
Vi var och testade på våra små karpar flankerade av Ronja som var mer på upptäcksfärd än intresserad av fisket idag. Valde dock detta framför att gå på shoppingtur med Mor och Storasyster som är hemma på besök.
Mäskade även idag med 1 Kg på min favoritplats ihop med 4 burkar majs för att få dem till att äta större beten.
Vet dock inte vad vi gör för fel för det är bara ynglen som nappar. Har inte fått någon av fjolårskalvarna att bita sedan i början av sommaren. Pratade med de som bor vid gården och de ser dem simmandes allt som oftast så de finns ju kvar. Men frågan är vad skall man göra för att få dem att nappa?
De mindre nappade dock skapligt och jag fick 56 stycken varav 2 spegelkarpar.
Som Ni ser är det ju inga lunsar direkt då de knappt täcker botten på mäskhinken.
Åkte förbi önskesjön idag igen och ställde mig återigen frågan varför de vill ha sjön helt död.
En sjö som ligger mitt i skogen väldigt mysigt och skyddat utan någon fisk förutom kanske någon utsvulten gäddslinka. Nej häv i så mycket fisk som möjligt så kanske den sjuder upp till liv igen. Blir det någon form av aktivitet i sjön så finns chansen att den repar sig annars blir det väl bara ett vattenhål för våra 4-benta vänner och fjäderbeklädda flyktingar som resultat. Kanske får gräva lite i näsan och se om man kan skaka fram de pengar som behövs men jag vet nog redan svaret på detta. Vare sig Björklund, Loket eller någon annan har hört av sig genom tiderna för att dela ut storkovan till mig. Detta trots att man en gång har haft 13 rätt så är man inte förmögen. Det skulle vara på vänner i sådana fall. Och det är inte att förakta. Så många vänner som finns ute i vårat avlånga land kan inte mätas i pengar.

Kommentarer
Postat av: Patric

De stora har lärt sig äta annat. Om du ska lyckas, använd större och hårdare mäsk/agn. Typ "boilies" funkar kanon, även kikärtor som legat i blöt över natt. Fodermajs kan användas, men det tar några veckor innan de har jäst färdigt. Åk dit några ggr. under ett par veckors tid, avsluta alltid fiskepasset med att mäska i de hårda agnen.
Sen är det bara att åka dit och fiska upp dem.
Stor fisk är skygg, meta långt ut.

Svar: Tack för tipset!Det svåra i denna "pölen är att om man fiskar för långt ut så fiskar man på land på andra sidan.
MVH
Leijon
Tomas Leijon

2012-10-31 @ 20:29:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0