Rangsjön i morgon

Det verkar vara den närmsta tävling för oss Skaraborgare under Lördagen.
Den ligger nära Norska gränsen och det är skyltat ifrån Bograngen. En sjö med lagom mycket fisk i alla storlekar men man kan få borra en del för att hitta fisken. Kul sjö.
Kan tyvärr inte åka så långt under Lördagen då jag måste ha kommit hem innan 17:00 då jag skall guida lakefiskare till framtida framgångar. Får se om jag kan lyckas med detta så att det blir nöjda kunder.
Vattenförhållandena i Lidan är ungefär som vanligt med chokladfärgat vatten utan is och inte överdrivet med ström trots förra veckans snösmältning. Det är för den delen snöfritt i Lidköping nu förutom på de ställen som det skottats ihop på. Men även de är snart borta.
Man får i stället ägna sig åt "nätfiske" och kolla alla skojiga rapporter om isfiskare som har bättre förutsättningar än oss.
Lakefisket å andra sidan är ett fiske som endast kräver mycket enkel utrustning. Ett spö, gärna med rulle. Kraftig lina, helst 0,40 eller grövre. En pirk med länk och enjkelkrok som agnas med nors, strömming, räka eller något annat som doftar på kroken. Sedan är det bara att dunka i botten med grejerna och göra långsamma lyft emellanåt så kroken kommer över botten. Kanske ända så högt som en meter över botten. Många gånger kan laken göra som abborren och följa betet uppåt för att sedan aggressivt atackera betet.
Vart man fiskar i Lidköping då?
Jo enklast är att gå ut på någon av broarna och bara släppa ned därifrån. Har man tillgång till båt så finns det ju fler hotspots att gå till men det är inte nödvändigt.
Parkeringar i Lidköping är oftast gratis och nära till broarna. Fiskekort behövs ej så länge man är på Lidköpings kommuns vatten som sträcker sig till kanotklubben och ytterligare ca 200 meter uppströms. Sedan måste man fråga om lov av fiskerättsinnehavaren för att få tillstånd att fiska. Detta måste naturligtvis göras innan fisket påbörjas.
Angående Söndagen så har jag just nu ingen info om någon tävling men jag hoppas på att Noragänget kan sno ihop något. Det måste ju finnas is på siksjön eller något liknande.
Om man inte ger sig ut så kan man ju kolla på gamla resultat. Daniel "utan bokstäver" Ahlgren har lagt ner ett digert jobb på att lägga in gamla resultat från stenåldern tills nu på Skaraborgs blogg (länk på vänstersidan) där man kan se i de olika disciplinerna vem som lyckats med vad i Skaraborgs DM-fisken. Daniel är ju numera även korrespondent på pimpelsport så han kan kanske få en bokstav därifrån. Daniel "K" Ahlgren låter ju lite förnämt men å andra sidan så kan han ju vara agent K i MIB också,
Även Stange har lagt ut en fin bildserie om kroktillverkning där han tillverkar sina egna favoriter "blåkroken" Kolla in på örebroarnas blogg även den på vänstersidan.
Såg även att Lilja gett sig ut på isen för premiär. Kul att se, men Kenneth! Du får vara lite mer aktiv för att få behålla din idolstatus. Nu har jag fart upp på 4 tävlingar i Dalarna utan att du ens har visat dig! Bättring krävs.

Kommentarer
Postat av: Lilja

Får göra en uppryckning. När jag äntligen uppnått idolstatus vill jag ju inte att den ska försvinna :-)

Svar: Bra Kenneth!Jag har faktiskt saknat dig på isen.
Tänk då på att vi sätter oss i bilen och åker i 5 timmar för att komma till er.
Tomas Leijon

2013-12-16 @ 20:33:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0