Fjollfiske på Borgviksjön

Den stora fisken lyste med sin frånvaro på SM-vattnet som ligger längst från starten om 4 veckor.
Startade utanför utgångsplatsen med en 55:a och 10:ans krok i hopp om att det i varje fall skulle vara något sånär vettigt Vänerfiske. Efter flera missade napp bytte jag till mindre grejer och krokade en grann 10-grammare. Efter detta blev det ett sökande efter lite större fisk på olika djup. Fick fisk på alla djup utan att hitta någon större om man inte räknar monstret på ca 40 gram. Fick vandra omkring en hel del då Ronja började frysa i snålvinden. Detta fisket kommer inte att kännas igen om ett par veckor då det börjar bli mer vårfiske. Visst fanns det större fisk men de ville inte nappa. Gick en sväng med Vänerpirken då vi vandrade omkring men 8:ans krok var inte modellen för dagen och pirken var nog större än fisken som nöp maggotarna från kroken. Satt även med 55:anoch tafs med blodis och det nappade OK. Lämnade detta fisket för att se om det kommit igång större fisk någon annanstans.
Så var inte fallet utan det var småloppor i vartenda hål. Roul som fått sitta ostört där vi började hade petat ihop 4,2 Kg och blev 2:a i Veteranklassen. Kanske vi skall kalla honom för Värmlandstrålen snart?
Jesper vann Seniorklassen med 3,3 Kg och högsta vikten för dagen hade en Dam-Veteran med 4,6 Kg
Samtliga påsar hade övervägande loppor men Jensen lyckades få ett par skapliga när han fick gå själv en liten stund. Man får aldrig lämna denna mannen ifred!
Det viktigaste för mig med mina 1,7 Kg var att det nu står 5-2 i fejden mot Evert.
I morgon får vi hoppas att vi kommer i kontakt med de bättre borrarna för jag skall byta til 10-centimetaren i morgon.
Knallen körde på Åsunden idag med Inge Svensson som segrare med 16 Kg fångat på en liten fläck. Samma fläck delades av 2an och 3an så det var lite prickfiske ändå på sjön.

Kommentarer
Postat av: Patric

Hur gick det för Ronja?

2013-01-26 @ 20:27:48
Postat av: Ahlgren

Stoppa ner dina vänerpirkar längst ner i en byrålåda och koncentrera dig på fjollgrejerna du Leijon, funkar ju bra för dig tycks det.

Kan rapportera att jag reducerade till 3-5 i tomtekampen mod grodkungen på åsunden. Han börjar darra nu.

Lycka till med lopporna på grumsfjorden nu!

2013-01-27 @ 00:08:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0