Grumsfjorden idag

Efter det klena resultatet på Borgviksjön igår så hade förhoppningarna sjunkt lite inför dagens fiske på Grumsfjorden.
Att det skulle bli bättre fiske idag tvekade jag inte på en sekund men att det inte skulle visa sin allra bästa sida var jag också ganska säker på.
Eftersom gårdagen var lite kylslagen. Speciellt för Ronja som vann sin klass med sina 10 fiskar och 52 gram om jag inte minns fel. Så valet var lätt denna dagen som skulle bli likadan vädermässigt. Det blir läsidan idag!
Tog det mycket lugnt vid utgången och stannade i skogen så länge som möjligt. Gick sedan runt närmsta udde för att få lä. Såg att där satt ett ordentligt manskap redan så vi stannade innan dem för att inte böka in oss i klungan.
Fick i ordning grejerna sent och såg så att alla i klungan nog redan halat upp en eller ett par fiskar. Skönt att se att det i alla fall nappar! Innan jag fått i grejerna halade även Ronja upp sin första och andra fisk. Fick i mina grejer och det nappade omeddelbart. Samma storlek som igår men betydligt fler i hålen. De 4 första hålan gav ca 30 fisk var. 5:e hålet ett bomhål! Fiskade sedan runt i området men då kom Ingemar Lindgren och hälsade på. Han har ju fiskat här förut och skrämt vettet ur varenda kvarvarande abborre. Troligtvis eftersom han var väldigt fiskesugen så kikade han ner i de flesta hål och då är det kört. Trögtänkt som jag är ibland så kom jag inte på vad jag skulle göra. Fisken hade ju redan sett Ingemar! Tänkte ut en listig plan. Jag kom ju ihåg vart han gick på isen så jag avvek från denna rutt och började få lite fisk igen. Gick till bomhålet och testade så javisst han hade skrämt hit fisken med. Fortsatte på den inslagna vägen och borrade mig in på område där de omöjligt hade kunnat se honom och vips så var det fullt ös igen. De sista hålen gav bra med 46 borrar som max. Intressant att se att om man fick någon större abborre så var det bland de 15 första i hålen för att sedan krympa till pygmé-storlek. Plockade ändå ihop ca 350 abborrar som vägde 3,7 Kg medans Ronja fick 333 gram. Nästan alltihop i första hålet. Hon började frysa sedan.
Jesper Dybeg visade att han var Herre på täppan denna helgen (med) och tog en förkrossande seger med över 12 Kg. 2:an Blom hade 7,6 Kg och Bo Khilestad 6,4 sedan var det yightare i resultaten nedåt. Själv hamnade jag precis utanför prisplats. Challe vann Veteranklassen och J-H tog nog 12:e platsen i senior.
Fejden mot Evert 6-2
Han får skärpa till sig nu om det inte skall bli ut-klassning i år!
Fick även första tipset om ställe att fiska på vecka 9 av ett par trevliga grabbar från Sveg.
Utanför Ytterhogdal har de 2 sjöar som skall rymma gott om storabborre. Kanske man kan orka dit på Söndagen efter SM om man hittar något passande boende.
Nu till helgen kör serien igång med knallen så de hiyyar nog en trevlig sjö som vanligt. Börjar återfå lite självförtroende nu efter förra årets djupdykning så nu får grodan passa sig. Kom inte upp på prisplats i helgen men hade inte räknat med att vara så pass nära med tanke på förutsättningarna. Känns bra!
På Söndag anordnar Tärnan tävling på Stråken vid någon badplats. Ring telefonsvararen för vidare info.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0