Inför för-SM i Värmland

Nu närmar sig helgen då många för första gången skall fiska på ett Väner-vatten.
Kommer säkerligen att bli en annorlunda upplevelse för många.
Att olika vatten har olika förutsättningar vet ju alla, men Vänern är även den speciell.
Nu är det ju på en vik en bit ifrån Vänern men den beter sig nog som de flesta Vänervikar.
Frågan är ju om de vill bjuda upp till dans för dagen eller inte. Har nors-abborren gått in så ändras förutsättningarna radikalt. Tror ju absolut inte att det kommer att vara samma förutsättningar nu som under SM-helgen.
Hoppas att det inte blir allt för bra denna gången och öken på SM. Det vore ju att skruva upp förväntningarna och rycka bort det framför näsan.
Många härifrån som fiskar i Vänervatten fiskar ju enbart med Vänerpirken. En säker pirk som alltid lockar fisken till hugg. Tyvärr så har Normark slarvat bort verktyget så att den pirk de säljer idag är en spikrak pirk utan möjlighet att blanka upp så som originalet. Säkerligen finns det mer än 100 olika försök att tillverka denna pirken så att den blir identisk med originalet men bara i bästa fall komma halv-vägs. Har själv pirkar upp till 160 mm som väger 120 gram. En pirk som endast används vi höstens båtpimpel.
Har nu plockat fram några av mina egna klenoder för att blöta dem i helgen för inte skulle jag fara dit utan dem apterade. Riktigt så dum är jag inte!
Även balansare skall naturligtvis med ut men fjollgrejerna får nog lämnas hemma.
Ett tips till dem som inte använt Vänerpirken tidigare:
Sitt inte och fiffla med grejerna utan ordentliga lockryck så retar ni upp abborren till vansinne. Ni kan inte göra för stora lockryck med denna pirken. Var heller inte rädda för att använda den största då den bara lockar mer.
Pirken kan fiskas med grova linor. Själv använder jag oftast 0,30 för att kunna ge på fisken ordentligt. Det brukar inte fegas när det nappar på denna. Sedan om man skall ha lång eller kort länk beror på hur de är i stöten.
Bra fart-kort länk. Mesiga och försiktiga-lång länk. Kan även vara bra med tafsfiske under denna pirken med en enkelkrok i storlek 2-4. Gärna betad med ett gäng maggot eller ett öga. Får man tag på råttsvanslarver kan även det fungera ypperligt. Om det skulle behövas bloodworms skulle jag själv bli förvånad men ingenting är omöjligt.
Ibland blir ju även Vänerabborren fjollig!

Kommentarer
Postat av: Andreas N. Möller

Hoppas på lite goa rapporter från kommande helg! Tänkte åka upp själv också men nu blir det nog inte så. Skitfiske på dig/er!

Svar: Ja ni kommer nog inte att ha det så tråkigt själva på Åsunden.Återkommer med varpspön efter helgen om det blir några kvar.
Tomas Leijon

2013-01-24 @ 19:22:12
URL: http://knallens.wordpress.com
Postat av: Patric

Ta med fjollgrejerna du, man vet aldrig hur ett vatten blir när det är många fiskare som borrar samtidigt ute på isen.

Svar: Vi får väl se till att turas om att borra!
Tomas Leijon

2013-01-25 @ 14:26:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0