Bernt Andersson visade klass på Tolken.

Dagens fiske bedrevs på sjön Tolken väster om Ulricehamn.
Kom ut på isen där det drog lite snålblåst med sydliga vindar men den stora lampan var tänd så det skulle inte råda någon nöd på oss.
Gick norrut som förra gången med siktet inställt på det område jag hittade lite bättre fisk på senast.
Evert tog följe men avbröt på grundåsen till grundet. Fortsatte själv ett par hundra meter för att börja dagens fiske.
Borrade mig i en linje mot den lilla ön på nordsidan och fick endast någon enstaka fisk. Evert ringde då jag närmade mig ön och hade då inte kännt ett enda pill på grejerna. Han kom ikapp mig och vi sökte ihop en liten stund. Kom innanför grundkanten vid ön och fick 2 snabba fiskar. Kul att få dem men det var dags att byta grejer. 55:an med 12:ans krok är ju lite väl kaxigt då det var max 2 meter djupt. Fortsatte fram och tillbaka i detta området och började fiska i mina egna gamla hål. Fick sporadiskt med fisk men när det väl nappade så gick det fort. Som vanligt så kom det förbi en fritidsfiskare som kollade läget och gick vidare ut mot Evert. Han kom tillbaks efter 40 minuter och höll med mig om att det var trögt idag. Retligt nog så hade han haft ett hål där han fick sig en middag med abborre i kassen. Såg direkt att han fått mer än mig på denna lilla stunden. Evert satt kvar i området och viftade emellanåt med armarna så jag tänkte att det bara var att gratulera om han fiskar på sådan fisk och sitter själv så jag lät honom vara ifred. Borrade mig in mot fastland och fick fisk i ett par hål i rad. När de väl var i hålet så bara det rasslade så fort det kom ned för att sedan bli helt tomt på 2 röda. Knepigt värre.
Brände ett par bättre men gick tillbaks till det tidigare området. Gick igenom gammelhålen igen med fisk lite varstans. Borrade mig utåt grundkanten och fick mitt bästa hål för dagen 10 st.
I slutet så kom det igång lite bättre men det var aldeles för sent så när slutsignalen gick fick jag gå och väga in mina mediokra 2,4 Kg.
Bernt Andersson segrade med över 8 Kg. Bra jobbat Bernt!
Får nu ladda om inför morgondagens drabbning på Vristulven. Kommer nog att bli en hel del folk där då fisket har varit bra där under vintern. För de som fiskade Västsvenska mästerskapen där för ett par år sedan får troligtvis se en betydligt bättre sida av sjön än senast. Till och med Mats satt och svor då över storleken på dem men kommer troligtvis att få någon fisk som är större än pirken. Haha!
Kan nog skylla min vikt på urladdningen på Viken förra helgen för nu blev jag ju krossad av både Grodan och Ahlgren. Får skärpa till mig om jag inte skall bli förnedrad av dem i morgon.
Angående Evert så brände även han sina stora fiskar så ställningen är nu 13-2 till Leijon-Kungen

Kommentarer
Postat av: Patrick E.Olsson

Bug o bock, idag kändes det gott att få slå dig på fingrarna Leijon, du har varit hemsk en tid nu:)
Imorrn vankas nog gott fiske och det blir mängd, har man dessutom tur med bonusar så kommer det bli roligt!

2013-03-16 @ 18:38:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0