Knalleserien avslutad för året

Dagens drabbning på norra Sämsjön blev en blåsig historia.
Började med att gå ut mot ett grund jag mindes sedan förra gången ihop med Ronja.
Vek av för tidigt i sökandet efter grundet och gick mot minigolfbanan i stället. Såg att Mats började plocka lite fisk då de träffat på grundet. Fiskade mig in i den grunda viken innanför minigolfen med samma resultat. Inte ett pet!
Kom ut till grundet igen och då hade även Börjesson sällat sig till skaran. Mats svor och tyckte att han bara drog hektosfiskar och större. Ja det stämde ju mer än väl för största vägde 1,1 Kilo medans de andra (i synnerhet Mats) satt och drog loppor. Valde då att sätta mig bortanför de andra och med syn på Börjesson för att se hur han gjorde. Släppte ned min pirk och fick en hektosfisk direkt följt av en till. Borrade runt i området med någon enstaka fisk här och var. Tänkte då att det skulle nog smaka med balans om det är lite större fisk i farten. Sagt och gjort så fick balansen studsa i botten och upp ett par varv. Tog inte lång tid innan första fisken slök balansen. Inte så speciellt stor men den tog på ett bättre sätt. Ned med balansen igen och en ny fisk. Sedan dött. Vevade upp 5 varv och gjorde ett par lockande och ny fisk. Upp 10 varv till med samma procedur och ny fisk. Fiskade mig ända upp till 2 meter under isen där jag fick fisk med. Ned på botten och börja om. Satt en lång stund på detta sättet och plockade en fisk emellanåt. Sneglade bortåt Mats som drog fisk i storlek med pirken så jag fortsatte. Fisket dog ut så jag närmade mig Mats med balansen och hade ett litet stötande men inte mer. Släppte då ned en 25 mm pirk och fisk direkt. Tog 3 snabba innan det dog. Tänkte då att det är ju ingen mening att hålla på med dessa småskitar när det är bättre fisk i farten. Gick tillbaks med balansen i det tidigare området utan att känna något. Gick då längre bort mot land där de andra suttit tidigare och hittade en oborrad yta. Släppte ned och satte igång att locka.efter en stund nöp det i en hektosfisk följt av en till. Ett duns i botten och upp så slet det i en 4-5 hektos. Bytte hål och hann med att riva en fin till innan slutsignalen. Fick endast 31 fiskar med en vikt av 2,5 Kilo som räckte till en fjärde plats för dagen. Dock räcker poängen inte för att komma in i finrummet med de stora pojkarna så jag får hålla på i B-klassen ett år till.
Challe Fasth tog en stabil seger idag i A-klassen och klättrade in på andraplatsen i totalen.
Peter Lind vann ju serien och Andersén blev 3:a
Christer Henriksson tog det sista halmstået med en vinst idag. Jag tror han gick upp i A-klassen.
Stort grattis allihop. 
Hoppas vi ses i morgon på Fävren cup bortanför Horred.
En kul tävling med oftast ett stort deltagarantal och stundtals bra fiske. Annars finns det som alternativ med Mariestadsfjärden som också är en öppen tävling för alla.

Kommentarer
Postat av: Ahlgren

Bra fiskat idag Leijon prismaskinen! Och stort grattis till Challe som avslutade i stor stil.

2013-03-02 @ 21:09:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0