Vänern idag

Tog mig ut en morgonsväng med Ronja, Matilda, Rasmus och Filip.
Åkte iväg till Lötefjorden igen klockan 6 och åkte de 15 kilometrarna via Örslösa för att glida ut på blankisen med sparken. Gick mycket bättre med halkbroddar och spark. Hann göra 2 hål innan de andra som gick kommit fram utan napp. Fortsatte i området och efter en stund började det nappa lite för oss alla. Blandad storlek på fisken men idag var det även lite småfisk som nappade. Fick bra i de hål där man kom på fisken men lika fort som det börjar så slutar det. Testade lite med balansen när jag fick en 4-hektos men kännde inget på den.
Vi flöt runt på området och hittade fisk lite varstans men det blev aldrig någon riktig fart på dem under morgonen. Ruskigt svårt att hålla kvar fisken då de jagar efter smånors som de var fulla med i magen. Gav oss av hemåt före 11 för att förbereda Jämtlandsresan som vi startar inatt klockan 02:00 Får se vilken väg vi tar upp. Antingen via Sundsvall som är 10 mil längre men en timme kortare eller så tar vi Inlandsvägen upp.
Om vi kommer i lagom tid till Östersund så blir det nog ett stopp på Eastern Palace för lite Mongolisk buffé innan vi drar upp de sista 10 milen till Strömsund. Morgondagens tävling blir ju på Raftsjön så det får ju bli en hand-duk med för att inte tappa spöet efter all mört. Får se om segervikten på de 3 timmarna kan komma över 10 Kg.
Den gode Peo förvarnade mig om att det kunde vara trögt i Jämtland nu över påsken men han kör ju inte med Kinnepirken. Kanske han skall prova den nya Bralle-pirken 37 mm som skall lanseras i morgon.
Nästan Världspremiär förutom Bralle själv och några utvalda testpiloter. Bralle vann ju Eisenhovers pokal för största fisk under Knalleserien på denna pirken.
Skall åka förbi och hämta larver på vägen upp i morgon så att det skall finnas pinfärska Svenska larver att tillgå under helgen. Maggotarna har precis kommit så de skall nog räcka över helgen.
Skönt att få ett par pass med riktig fisk här hemma innan man åker upp för att fiska de Jämtländska bestarna.
Jo man får ju säga så eftersom de flesta fiskarna som vi har fått upp har varit stora som fingrarna. Och det är väl storleken på maten för de som skall åka hiss i helgen?
Så Ahlgren och alla andra (som inte är på turné) får ta med sig alla barn de kan hitta och ge sig ut på vänern med korvgrillning och liknande så att barnen får se hur det egentligen kan vara. Lötefjorden är ordentligt vassklippt så om man var där för länge sedan känner man inte igen sig.
Vägbeskrivning:
Från Lidköping. Kör till Örslösa och sväng höger mot Söne. Åk rakt igenom byn och fortsätt till det gamla mejeriet. Det är en vit byggnad på vänstersidan precis före bäcken. Sväng vänster in på grusvägen. Ett par hundra meter in är det en y-korsning med ett rött hus mitt i. Tag höger mot Söne hönsgård. Följ vägen mot fotbollsplanen men när ni ser målen skall ni svänga vänster och kommer då ned till båthamnen. Parkera där och följ skoterspåren. Ni kommer att märka när ni är rätt för det är massvis med borrhål.
Att fiska längre ut eller in är troligtvis ingen mening då det inåt är grundare och dyigt, medans utåt är det lotteri om det är fisk. Om det är fisk så kan det vara hur bra som helst, annars öken!
Har ni tur så är siken där så håll koll ned i hålen och om ni ser någre skuggor fara förbi i hålet så lyfter ni grejerna dit. Men kroka dem försiktigt då de är mjuka i munnen och ni kommer då att tappa dem.
Ta vara på er så ses vi nästa gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0