Lidan open

I morgon Lördag går Lidan open av stapeln.
Mitt i Lidköping hålls den årliga tävlingen i Internationellt mete.
Kan tyvärr inte deltaga själv då lilla frugan jobbar. Kommer ändå att åka ned för att se hur de har det med fisket.
Förhållandena är goda med Nord-nordost-vindar som nog tyvärr kommer att störa en del.
Speciellt på Lördagen då vinden ser ut att komma rakt in längs med Lidan. Vindarna just nu från Vänern är kyliga och med de långa spöna som används kommer at bli svårhanterliga i vinden.
Tror dock att de som fiskar löja på Lördagen kommer att lyckas bra så man får väl se en och annan Norrman i täten. Att det finns stor fisk under råder det ingen tvekan om men frågan är om man kommer igenom. Blandade arter som mört, braxen, björkna, id och abborre kommer att vara vanliga fångster om man inte fiskar löja för då blir det färre arter i nätet. Vi kommer förresten att köra DM i traditionellt på samma sträcka den 6:e Juni så då hoppas jag att det inte är någon som mäskar på sträckan. Om Ni gör det så hör gärna av er så att vi kan spärra av denna sträckan.
Kommer för egen del att träna in mig inför SM i Växjö nästa helg. Tror att hemlijaure 2 kan vara lämplig träningsarena. Har aldrig fiskat där men tror att fisket och arterna skall vara liknande som SM:et.
Satte ju i lite karp där förra året och det skall ju även finnas i Växjö.
Kanske de har vaknat nu? förra testerna i lilla dammen har ju inte resulterat i ett enda napp men man får ju träna in sitt tålamod med.
Matilda har det gott där nere och fick igår bada med Arapaimorna för att rensa dammen.
Såg även ett klipp på total coarse fishing ifrån resorten att det är gott om Engelsmän där och fiskar med gott resultat.
Väntar fortfarande på några bilder därnerifrån som jag kan lägga ut för att locka er med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0