Nu är det över!

Nu är årets inplanerade metetävlingar slut för året.
Fram till isen så är det bara 2 fisken som skall följa planerna.
Nu i helgen som kommer skall vi ha tävlingsmöte uppe hos Morgan med fiske i Klarälven vid Sysslebäck.
En bit att åka men kul skall det bli då jag inte flugfiskat ordentligt på 8 år!
Har ju tyvärr inte haft möjligheten att åka till Storån där jag trivs allra bäst. Frihet med inga måsten eller tider att passa och ljudlöst då det inte finns några vägar eller mobiltäckning i området. Men men , nån gång kommer jag dit igen och då är öringarna mycket större efter denna tidens frånvaro.
Nästa tävlin blir SM i havsfiske i November tror jag. Kul fiske i sundet efter plattfiskar av alla de slag och kanske någon knot eller annan illbatting som vill sluka Tofta-maskarna.
Åter till nutid.
Dagens fiske i Lidan som korade årets bästa lag i Skaraborg.
Kampen stod mellan Lidköping och Tärnan Tidaholm.
Efter förra helgens fiske under landslagskvalet så var inte förhoppningarna speciellt höga. Dock fanns det ju förra helgen ton-vis med löja att tillgå och nu i helgen skulle de räknas.
Gjorde 8 nya löjtackel och blandade mer löj-mäsk än jag gjort nån gång tidigare då jag var helt säker på att det var löjor som gällde för dagen. Detta trots 4 frostnätter och sydlig vind istället för förra helgens nordliga vind.
Tacklade dock upp 7 och 9-meters-spö, feeder och slider. Slider var ju det som gällde förra helgen så det måste ju funka mer eller mindre nu med. Startade med att bolla ut en ordentlig matta på långspöna med förhoppning om att det skulle kunna bli lite braxenbryt. Fortsatte med feedern för att få ut mäsket till rullspöplatserna ända till startsignalen ljöd. Började dock direkt med feedern för att testa av hur det låg till men fick inget napp.
Ut med 7:an och en liten skimmer kom ganska raskt upp. Nappade lite sporadiskt men det var ju ändå fisk. Fortsatte fram och tillbaks med långspöna och fick till och med respons på mäskningen. Småfisk fanns i vattnet men det var 2-4 cm långa så jag fortsatte med skimmerfisket. När det återstod 30 minuter började det nappa löja på 7:an och de nappade överallt. Undrar bara var de hade varit hela dagen då de lös med sin frånvaro.
Fick ihop 5,5 kilo men blev frånåkt av Thomas Askolin som toppat formen till denna helgen genom att vila sig i form. Vidare till Challe som fick se sig slagen av Paolo Assio med 2 hg. C-sektionen var det ju våran reserv Daniel Blom som visade att fisket fungerade och slog Pelle Hagman med ett par hekto. På D-sektionen vann Pierre före Mikael och saken var klar.
Tärnan Tidaholm är Distriktsmästare 2013. Bra jobbat Tidaholm!
Kul också att det var så pass jämnt fiske då de flesta hade mellan 5 och 7 kilo fisk.
Efteråt tog Lidköpingslaget på sig en straffkommendering att fiska slut på löjmäsket. Var nog en ganska kul syn för de förbipasserande att se oss sitta tätt och mäska som galningar för att plocka upp dessa småfiskar.
Knepigt bara att det kan vara så tomt med löja för att sedan om inte explodera så i vart fall med en liten smäll komma in löjor på hela sträckan samtidigt.
Men nu är det i alla fall över för året och Grattis igen Tärnan.
Men i vinter !!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0