Dyberg starkast i Värmland.

Årets upplaga av R.S.T i mete avgjordes i Varnan i Kristinehamn idag.
Åkte upp till Kristinehamn under morgonen med alla mina tjejer i bilen. Jag Frugan och Ronja hemifrån medans Matilda fick plockas upp på vägen. På vägen upp såg det risigt ut med vädret men det var så tjock dimma att det såg ut som regnmoln. Inte precis vad som var utlovat av YR utan det skulle ju vara 2 sekundmeter och mestadels soligt. När vi väl kom fram höll Ingemar på med att sätta ut startbrickorna. Lågt vattenstång gjorde att långa sträckor blev 0-platser som ingen skulle behöva dra då det var mycket skräp och full algblomning i hela hamnbassängen. Ronja fick äran att dra min lott och det blev 56 strax ovanför bron som skulle bli min. Ingemar talade om att platsen var bra och det vunnits på det stället med en hel del braxen i påsen. Tyckte att det lät bra och traskade iväg. Ronja själv som drog nummer 54 var nöjd med att vi skulle få sitta nära varandra men så var inte fallet. På andra sidan Varnan och 2 broar emellan var ju inte granne precis.
Fisket började och jag hade ju bantat ned utrustningen ordentligt då vi åkte upp i Albins bil. 7 och 5-meters spö var melodin för dagen. Hade ett stort näckrosbälte som jag kunde fiska över med 7 metaren och 2 luckor som jag kunde få ned 5-metaren på. Började full-längd ut med 7:an men inte förrän jag drog in det till näckrosorna så nappade det. Småbraxar fick flyga över näckrosorna och det började bra. Men efter 5-6 fiskar dog det ut. Gick över på 5:an och drog ett par snabba där med. Men sedan tog det stopp. efter 40 minuter hade jag säkert ett kilo och efter detta bara små dragande i grejerna men inget resultat. Såg folk springa omkring åt alla håll och tänkte att nu är det trögt idag. Fick höra rapporter om att det var dåligt fiske över lag och många som inte fått fisk. Jaha då är det bara att stå kvar för det finns ju fisk. Fortsatte fram och tillbaks och fick väl nån microb emellanåt men inget jag behöver skriva om. På vägen in fick jag första dråpslaget. Adam Öhrn gick ihop med mig och talade om att han nog hade 3 kilo. Hoppsan tänkte jag och trodde att han hittat en håla där det stod fisk men senare visade sig det att alla i den delen av ån hade haft förhållandevis bra fiske. Att det sedan var långa spön (jag vet PEO) som gällde var ju redan en taktikmiss hemifrån. Men jag tror inte jag pallat med 4 timmar med 9 meters Daiwaswing ståendes utan spöställ. Björknor och braxar om vartannat var det i påsarna och Jesper Dyberg och Anders Rotsén hade stått på platserna bredvid varandra med dagens 2 högsta vikter som följd. Jesper var den ende som lyckades med konststycket att få över 6 Kilo. Detta är mer än vad Värmland lyckades få ihop för 3 år sedan på hela laget. (De vann då)
Totalen vanns ändå av formstarka Värmland på 29 Kilo med Skaraborg på andra plats med 19 Kilo.
Örebro fick se sig slagna med 3 Kilo av Skaraborg men de hade heller inte fullt lag. Kanske de får sporra trål-Jocke till nästa gång.
Jesper Dyberg Ny Regionsmästare i Trad-mete för R.S.T
 
Kommande helg händer flera saker samtidigt.
I Örebro så hålls en 3-manna lagtävling i Trad-mete i Svartån. Mixa ihop ett 3-mannalag och dra dit för fisk finns det. Mera info om detta på Nora-Gyttorps hemsida. Det är 2 st 2,5 timmars tävlingar på samma dag. Låter kul.
Kommer nog själv att stanna hemma och beroende på om det är möjligt fiska som kantmetare under landslagskvalet som går i Lidan. Hade ju varit bra med ett T.A.P för att träna in sig på men så är ju inte fallet så det får bli långspö som gäller.
Annars får man nog passa på att träna upp sig på löjfiske då det endast återstår 1 deltävling i våran serie i Int-mete som går just i Lidan. Kan ju bli så att det blir löj-fiske som avgör.
 

Kommentarer
Postat av: Jimmy

Funderar på att erbjuda mig som kantmetare en av dagarna i Lidan, tror det finns två redan så med oss två en av dagarna så kan det nog bli bra!
Ska bara kolla med regeringen hemma först 😬

Svar: Verkar som att jag kan vara med bägge dagarna så det kan nog bli super.
Tomas Leijon

2013-09-22 @ 07:52:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0