Bilen är lastad inför påskpimpeln.

Tiden bara springer iväg och i morgon bitti 02:30 är det dags att fara norrut.
Vissa ändringar blir det emellanåt och sista ändringen är nog inte gjord ännu då påsken ligger så pass sent i år.
Kul resa med många duktiga fiskare i gänget som kommer upp för att kunna matcha Norrlänningarna och den andra eliten. För vad sägs om Heikki Vuotolainen, dubbel Svensk mästare som åker upp med sin fru Laila som visar en gryende form och spöar Heikki allt som oftast nu i vinter. Mikael Andersén som har en formkurva med uppåtgående trend förutom en liten svacka nyligen. Henrik "Evert" Jonsson som endast var med en enda serietävling i Knalleserien och då sopade banan med oss andra. Peter Tettinen som segrade sista tävlingen på Ärtingen och därutöver har lagt en hel träningsvecka uppe i paradiset. Jörgen Bertilsson som åker upp för andra gången. Förra året var han lite blyg inför fisket men jag räknar med att armbågarna åker ut och vi får se hans andra sida med framskjutna placeringar. Claes Thörneling som debuterar i sammanhanget och det skall bli intressant att se hur han tacklar fisket i Jämtland.Att han är duktig vet vi ju sedan innan men det är skillnad att komma till helt nya vatten med så mycket fisk som det är där. Patric "bokstavsmannen" Olsson som alltid är giftig och kommer säkert att hävda sig återigen. Maria Ahlgren SM-brons om jag inte har fel har ju provat på detta fiske en gång tidigare och vet numer hur man skall göra för att fläska fisk. Har säkert fått lite extra tips av Daniel som gick segrande från isen på Hammerdalsjön senast det begav sig för honom. Tyvärr stoppar en spökande axel honom så vi får klara oss utan honom. Krya på dig Daniel. Men å¨andra sidan så blir det mer fisk över till oss andra då.
 
Skall bli kul att se frågorna som kommer att få svar under helgen. Hur långt springer Svegarna? Hur många tävlingar vinns av Stig Hillman och Mikael Rhenström? Kommer Lill-Thomas att slå sitt nya PB på 1640 gram och passera mitt på 1647?
Hur många fiskar över kilot?
Vinns någon tävling på mört?
Hur tung kommer skryllan att bli?
Käkar Andersén några dammsugare?
 
Frågorna är många och snart får vi svar. Synd att inte matjordsmannen Möller är med då han har haft mycket tur denna vinter. Kanske har han tvättat sina byxor inför öring/laxsäsongen så att lyckan är förbi?
 
Skall onekligen bli mycket skönt att få komma upp till Jämtland igen för jag undrar om det finns trevligare ställen att tillbringa påsken på med allt det innebär.
Det finns ju en hel del folk som har tillbringat 1-2 veckor redan för att acklimatisera sig och det är ju inte utan att man avundas dem.
 
Nej nu är det ett arbetspass kvar i eftermiddag och en kort skönhetssömn innan vi drar iväg med larvhämtning på vägen upp. Och i morgon klockan 16 så smäller det och påskpimpeln börjar på Raftsjön.

Kommentarer
Postat av: Henrik

Vi får inte glömma undertecknad, Tomas "Kinnevikens Fritid" Leijon som vann en tävling förra påsk på "bara" matabborre.

2014-04-16 @ 18:56:05
Postat av: Claes

Klockan går för långsamt

2014-04-16 @ 20:15:23
Postat av: Andreas N. Möller

Så jäkla avundsjuk på er alla gottegrisar!! :( Önskar inget annat än att jag hade kunnat åka med men tyvärr är det för mycket jobb den här årstiden. Jag önskar er alla ett riktigt skitfiske och ser fram emot härliga rapporter! Kör försiktigt.

PS. Ej tvättat brallorna.

2014-04-17 @ 09:45:59
URL: http://knallens.wordpress.com
Postat av: Kristina Johansson nya däck

Tack för bloggen, den är intressant att läsa!

Svar: Tack för det Kristina
Tomas Leijon

2014-05-05 @ 12:05:58
URL: http://dack-dack.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0