Kanalen i morgon

Har nu gått en vecka sedan våran skräll i mete-SM i Tranås och ovationerna har avlöst varandra.
2 brons från detta vatten under samma år i lagfiske samt Challes brons och Albins seger som grädde på moset.
Inget dåligt resultat av våran lilla klubb då nästan alla klubbmedlemmar har varit delaktiga på ett eller annat sätt.
Till och med gresabladet som sportfiskarna använder våra vackra nunor som reklampelare.
 
Nu stundar morgondagens sista DM-tävling i Int-mete individuellt. Ingen högsexig tävling men ändå så måste den klaras av. Som segrare i serien står det redan klart att Patrik den omutlige Rosenkvist krossat och pulvriserat allt motstånd under de 2 första tävlingarna och kommer bara defilera i morgonens tävling. För oss andra finns det endast SM-gränsen att klara och ajälv ligger jag inte i täten precis med 7 poäng efter de 2 första. Så i morgon är det bara seger som räknas och det har ju hänt förr. Men det är inte realistiskt att tro att jag än en gång skall gå segrande från kanalen. Men som sagt den blinda hönan fick till slut en böna men jäklar vad hon fick picka!!
 
Veckan som förflutet har haft än det ena och än det andra i bagaget och i slutet av veckan fick jag hem en sändning kräfter så att det vattnades i munnen.
 
 
Tyvärr fylldes det på för mycket vatten i karet så de drunknade och fick slängas. Men merparten hann bli kokta och ligger nu färdiga för att ätas i mass. Men redan vid första koket övervakade jag för dåligt och kokade över så att spisen kortslöts och sköt så det blev att fortsätta på gasolgrillen. Visst funkar det med och stenarna i grillen fick en ordentlig avbränning. Saftkoket fick även det ske på gasolgrillen och det var faktiskt ganska trevligt att koka saften utomhus. God blev den med.
 
Ny spis införskaffades och installerades under lördagen så nu är det bara att bränna vidare.
Mask har plockats inför morgondagens drabbning i kanalen och jäklar vilken fart det blivit i komposten redan. I måndags fick jag en säck med kaninrens av en arbetskamrat och det har redan satt fart på masken. Och nu är komposten trimmad med 2 fotbollar med renset från saften så någon mer mask behöver jag inte köpa mer i år.
 
Funderar vidare på utvecklingen av mitt egna fiske och står ju fortfarande utan T.A.P (sponsor saknas) men man får ju göra vad man kan för att komma ikapp elitfiskarna som i Skaraborg håller en god klass. Det går inte att som bonnametare komma och tro att det där med mäskfiske är så himla lätt. (Gäller inte Åke Jejely) Speciellt när det kommer till Göta Kanal. Många som kommer till Kanalen, mig själv inräknad. Vägrar att tro att man behöver gå ned i storlek och mängd på allt. Fisken håller ju samma storlek som på andra ställen! Men som många har märkt så är det nästan det enda som gäller. Vet själv med mig att de första gångerna jag åkte dit så var det med en full balja mäsk, 0,18-lina och 12:ans krok. Visst var jag med i resultaten och slog kanske hälften men det räcker ju inte. I varje fall inte i morgon.
 
Har en del planer att sätta i verket och förbereder mig till och med på att få meta kanal-löja i bästa Mas-stil. 0,12 huvudlina med 0,10-tafs försedd med 18-krok och pinkies alternativt blodis. Ja hör och häpna jag skall använda de grejer jag hade behövt använda i Tranås förra helgen för att kliva upp ett par placeringar. Kommer säkerligen att använda liknande grejer på långspöna med men får inte gå hur långt som helst för om den store kommer skall jag inte missa den. Det går an för de som har gummiförsedd topp men det har inte jag så då kan det bli för stumt med klena grejer och fisken lossnar.
 
Mäsket i morgon kommer troligtvis att bli samma som förra året. 1 kilo super cup. Detta var det enda jag använde och hade till och med mäsk med mig hem.  Och då vann jag trots att jag satt bredvid Blom. Till i år skall jag späda ut det med urban soil från gräddhyllan vilket nog skall ge rätt konsistens till att få ut det jag vill dit jag vill. Pierre ordnade ju i våras med jokers som frystes in i småpaket och det får det nog bli lite i mäsket. Till löjan blir det löj-kung eventuellt trimmad med jokers. Får se i morgon bitti om jag skall ha lite frysta maggots i mäskblandningen. Får i varje fall inte vara några stora mängder. Vissa grejer skall ju sparas tills om 2 veckor i Strömsnäsbruk där det återigen blir ett nytt vatten för mig. Men vi har ju ytterligare ett pass till i Töreboda nästa helg och då får man finslipa taktiken inför SM för det är väl samma fiske där?
 
Sitter nu och funderar på hur jag skall göra med nästa problem med att få mäsket precis dit jag vill under tävlingen och kanske, kanske har jag löst det där med cupping kit tills i morgon. Eltejp borde funka?
 
Cupping kit?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0