Gasjön i morgon.

Nu blir det en en-dagars fisketur till Dalarna under lördagen.
Det är nu dags för Ronjas pimpelpremiär för året och det kom inom hennes tidsram för att åka bil. Det ska vara under 5 timmar dit enkel resa. Ganska tufft när en 8-åring sätter tidsramen och hon har ju inte haft fel förut.
 
Det blir även premiär för fler sör-länningar så förutom Andersén så kommer även Laila och Heikki Vuotolainen samt Peter Tettinen till Dalarna under helgen. De ska förresten fiska bägge dagarna då milsjön byttes ut mot Lysjön ett par kilometer utanför Malung.  Men för egen del så får det räcka med en dag i helgen hur gärna man än vill så kan det bli en overkill att ta en 2-dagars direkt med utlovat regn/snö under söndagen.
 
Att Ronja är en hårding som inte backar så lätt kommer väl alla Knallar ihåg då hon på Jogen i fjol var ute i snögloppet och vandrade över hela sjön för att hålla värmen. Och detta helt utan att klaga över huvud taget! Det var en dag som få glömmer då när man gick med nedböjt huvud i blåsten och emellanåt plockade bort stora snökockler som satt tjockt över jacka och byxor. Mössan hade emellanåt ett lager som var närmare decimetern tjock av blötsnö och någon propaganda-dag var det verkligen inte.
 
Men i morgon blir det en helt ny sjö igen och det är alltid kul då förutsättningarna ställs på noll. Man får lyssna på tips från lokalfiskarna och bilda sig en egen bild utifrån det och bara ha kul på isen.
Att det sedan är en 2-dagarscup spelar ingen roll för oss men det hade varit skoj att vara med på bägge då även söndagens tävling går på ett vatten jag aldrig borrat i förut. Men man får väl höra kommentarerna från de andra deltagarna efteråt
 
Även i Trysil skall det vara pimpelkonkurans i helgen så det blir väl en del Värmlänningar som far dit.
Men tänk på det ni som åker iväg. Det är halt på vägarna uppåt även om vi själva inte haft tillräckligt med vinter ännu trots att det har skinnat på Lidan ett par gånger redan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0