HDH-cupen avslutad

Nu är segrarna i HDH-cupen korade. Lars Jansson, Marie Björklin och Göte Sjölander heter de som bemästrade årets sjöar bäst av alla.
Dagens tävling blev tydligen en kylslagen tillställning söder om Färila på sjön trerönningen. Ett nytt vatten igen för de flesta och koden är nog ännu inte knäckt på detta vatten heller. 36 fiskare plockade upp 40 Kg fisk. Metsadels småfisk men några klunsar fick syna ovansidan av isen. Bl.a Göte Sjölin som tydligen lyckades med konststycket att få 2 st klunsar och fick dagens högsta vikt.
 
Tyvärr fick vi lämna walk over då Ronja mådde lite dåligt under lördagskvällen och blev kommenderad sovmorgon av sin elaka far. Men då hemresan gick lugnt och fint tempo och till och med i dagsljus så gick vreden över. Vi passade på att kolla lite på isläget på vägen hem och började redan i Mora. På Siljan såg det ut som om hela viken var täckt med ett istäcke med varierade ålder och tjocklek vet vi inte.
Siljan i morse med bild tagen från "loket" och 6 friska minusgrade på morgonen.
 
Färden fortsatte söderut längs väg 26 och sjön innan Venjankorset såg stadig ut och från Johanisholms rastplats var det endast strömfåran som inte var isbelagd. Längs med vägen ner mot Vansbro låg det på 3-6 minusgrader men söder om Vansbro låg det på 0-3 minusgrader. Sjukt med 3 minusgrader och duggregn som det var ett tag men man får väl se det som att allt duggregn fryser på ytan och gör isen tjockare. Sedan kommer det deprimerande när vi kom in i Värmland. Från Filipstad och söderut blev det aldrig minus igen.
Från hamnen i Filipstad där isen endast låg i hamnbassängen och storsjön var öppen.
 
Vidare söderut kom vi nedåt och det blev alltjämnt sämre med isfronten. Vissa sjöar som Rämmen låg mest men från den stora ön och norrut i viken öster om kyrkan gick det öppet.
Ned till Storfors och en koll på isläget på Baggtjärn där isen i varje fall låg men var svart som synden och såg inte inbjudande ut. Och väderrapporten fram till nästa helg då det ska fiskas där utlovar mest plusgrader så den tävlingen kan vi nog redan glömma.
Baggtjärn idag med mörk is.
 
På Östersjön norr om Storfors låg det is men såg inget säkert ut och på sydsidan på Ullvettern så låg övervägande delen av sjön men med prognoserna som är nu så kommer den att försvinna.
Så inför stundande fisken i Värmland så ser det inte speciellt ljust ut utan man får nog blicka norrut.
På söndag stundar ju tävling på Gryveldammen vid Älvdalen och det är ju en favoritsjö då det inte har varit samma vinnarplats någon gång så vitt jag vet på de 6-7 gånger jag varit där och fisket har ju varierat det med. Men att det finns fisk där är det inget tvivel om. Träffar man rätt så kan det bara smattra i grejerna och man får hålla i dem då det kan hålla ett bra snitt på fisken. Men den kan ju även som alla andra sjöar vara trög och djävlig men det brukar alltid vara någon som knäcker koden för dagen och har ett riktigt bra fiske.
Ovansiljan skall köra någon tävling under lördagen men jag har inte kollat upp vart ännu.
 
Men för de som önskar så har det nu kommit in lite skryllor i ny tappning mot föregående år och de tas bara med vid beställning.
 
 
Benkaskryllan modell 2015

Kommentarer
Postat av: Oleg

Var kan jag köpa en sånt benkaskryllan mkt intresserad

Svar: Det kan du göra av mig. Kommer snart in nya då förra sändningen tog slut i helgen. Men det är först till kvarn som gäller och är mycket begränsad upplaga.
Tomas Leijon

2015-01-20 @ 13:59:32
Postat av: Jonas

Hej kan man köpa benka skryllan av dig ?
/jonas

Svar: Jajamen!Hör av dig via mail på [email protected] eller 070-6471687 så skall vi ordna det.
Tomas Leijon

2015-02-28 @ 22:42:00
Postat av: Niklas Klaar

Hej Tomas, jag är intresserad av att köpa en Benka Skrylla. Har du någon sådan till salu. Jag bor i Tranås men och står gärna för frakten om jag kan komma över en sådan.

MVH Niklas Klaar

2015-12-29 @ 19:41:54
URL: http://sportfiskeitranas.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0