Råttjärnsjön 13/12

Då har vi varit ute på en ny sjö igen då!
Råttjärnsjön norr om Voxna blev en ny erfarenhet inte bara för oss utan även för en del av ortsbefolkningen. En liten lagom sjö med många öar och vikar men det fanns ingen förhandsinformation att tillgå över huvud taget. Men att det skulle vara en någorlunda grund sjö utan större djup var det nog klart med.
 
Efter en färd på 8 mil till vattnet så äntrade vi isen. Själv kom jag ut jättesent då det kom några eftersläntare i sista sekunden men som vanligt så fick det bli vad det blir och vi började där vi var när startskottet gick. Det blev den vänstra viken ut ifrån starten med ett djup på 2,5 meter. Jag och Ronja skulle fiska oss in mot vassen för att se var fisken stod för dagen. !0 hål borrades och endast en liten loppa nöp direkt vid nedsläpp. Fortsatte i höjd med där loppan nappade och fick någon ströfisk. Gick en omgång i gammelhål och fick fler i ett par hål och tyckte att jag ringat in fisken. Även Ronja fick fisk.
 
Började borra igen för att ha fler gammelhål att gå igenom med någon enstaka fisk emellanåt. Men efter detta borrande slog det tvärstopp och jag gick länge, mycket länge utan ett enda pet. Gick då över till Andersén som plockade lite på mormuska men kände inget där heller. Gick tillbaks efter en stund och drog ned mormuskan under isen och i 3:e hålet nöp en abborre följt av ännu en men sen missade jag allt för många napp och gick över till fjollspöt. Då hände det i alla fall något. Gick då igenom gammelhålen igen och det nappade i stort sett i vartenda hål. Petade ihop 39 fiskar med en vikt av 1,2 Kg. Ronja fick 19 fiskar som vägde 6 hektomedans Andersén fick ihop 2360 g och blev 6:a och bäste halvskåning.
 
Min insats hjälpte föga mot vare sig den gamle 67:an som Greven av Sade och de slog mig bägge 2. Får vara nöjd med att vara bäste Skaraborgare trots att Ronja hade det  ästa hålet av oss under dagen där hon säkerligen plockade 10 fiskar.
Bäst för dagen var Lars Jansson från Falubygden som petade ihop 3,8 kilo och vann den eftertraktade julbocken.
Dagens värsting Lars Jansson Falubygden.
 
Nu är det bara att ladda om batterierna med lite god mat och sömn så är det nya tag i morgon. För då är det ytterligare en ny sjö som skall upptäckas. Trerönningen som är en constellation av 3 st sjöar som ska äntras i morgon och vi får väl hoppas att det finns lite fisk som gör motstånd när vi ska dra upp dem.
Mer vet vi om det i morgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0