Peter Lindh vann Knalleserien 2014

Helt otroligt att Knallens isletare hittar is i dagens väderläge.
Tror nog att vi egentligen var långt över trädgränsen när vi äntrade isen på Trehörningen. Det var bara det att träden inte hade fattat detta eller att Mats har hållts ifrån detta område så isen har fått vara i fred.
Efter gällande förhållanden så var isen riktigt bra och djupet i sjön var riktigt jämn och alla var lika trevliga och goa som de brukar vara här i Knalleland.
Nog med positivism.
Ut på isen och möttes av en ordentlig motvind. När jag kollade väderrapporten igår så sade de 4-5 sekundmeter men hade ändrat sig senare och nu blåste det säkert 10-12. Nåväl, ut på isen och känn efter. Gick halv-vägs över sjön och stannade vid en vik på den stora ön. Långa stråk med vit-is som borde ha samlat lite fisk och själv var jag. Fiskade av kanten på öns Östra del och fortsatte ut på mitten av sjön där det enligt rykten skulle finnas luns. Tillbaks till öns norra ände där det satt ett gäng fiskare utanför en vass och även jag slog ett hål i den lilla klungan. Ett par ryck och första fisken var landad. Inte ett napp omkring. Mats (silvermedaljör pimpel-SM på revsundssjön) hade även han fått en enda fisk och satte sig mellan mig och vassen. Ganska snart krökte sig spöt för honom följt av en svordom (mild) att den var fin den. Fick då höra av de andra i området att det hade tappats stor fisk i området tidigare. Möller kom in i området som en furie och slog ytterligare ett hål. Själv tog jag fram balansen för att om möjligt locka upp en groving eller två. Gick runt bland gammelhålen och doppade balansaren medans det kom ett litet gnyende från Möller då han blev av med myskan. På med en ny och ned igen. Nytt napp men denna gången hann han se näbben på gäddan innan den stack iväg med myskan. Gick då till Mats hål där han brände den grove och ganska snart blev det stramt i spöt. Tog det vackert då det kunde vara en vinnarfisk men tyvärr så var även denna en gädda. Bort med balansaren och bytte sida av vassen. Satt en stund inna det kom en borre och nappade. Ned igen och direkt en till. Jaha, var det bara att byta sida om vassen så stod de där fena-i-mun? 
25 hål senare runt omkring förstod jag att så var inte fallet. Fortsatte bortåt längs öns norrsida där det var lä och ganska gemytligt träffade jag på den förskräcklige och o-mutbare Peter Lindh som "redan" fått 5 fiskar efter 2 timmar! Visste då att det inte var alltför bra fiske då inte ens han klarar av att lura de randiga. Björn kom på besök men han hade då inte ens haft ett napp så det var ju illavarslande det med. Peter slog ett hål intill en vasskant och briljerade med ett hål innehållande 3 fiskar. När han flyttat sig slog även jag ett hål bredvid och där fanns det så pass mycket fisk att även jag fick en. Fortsatte in i viken förbi Bernth och in till Dinne. Hittade en lite vassrugge och fick ytterligare en fisk.
Som de säger att tålamod är en fiskares bästa vän blev en fras som åt sig fast i huvudet denna dagen men inte ens med mesta tålamod blev det något bättre fiske. Min dag summerades med 5 fiskar och en vikt på 300 gram.
Jösses vad jag längtar till Jämtland och påskpimpeln!
Den som fått flest fiskar för dagen mig veteligen var Henrik Bengtsson med 13 stycken loppor.
Högsta vikten för dagen var 1030 gram uppdraget av Kenneth Ohlsson som var 4 hekto mer än näst högsta vikten för dagen.
Men i serien var det inget att göra åt Peter Lindh som blev totalsegrare före Bernth Andersson och bloggmaster Andreas Möller. Grattis alla tre.
Storparty i urskogen med skumpafirande från 3:an Möller, Segraren Lindh och 2:an Bernth
 
Tycker synd om alla som inte kom till denna tävlingen.
Mats med kråka i näsan och alla som for till Jämtland för att fiska på Hovdsjön och fick bära på en massa fisk.
 
Nu får vi se vad morgondagen har i sitt sköte då vi har valt att åka till Trenningen. En sjö i likadan klass som denna då alternativen var: Mälaren 4 timmar, Tandsjön 6 timmar eller Sösjön 9 timmar
Valet föll på Trenningen med 1,5 timme och lättburen skrylla.
Ses i morgon och kör försiktigt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0