Pimepltips-SM inställt

Som följd av den tråkiga nyheten att årets pimpel-SM ställs in så ställs även pimpeltips-SM in.
Den tråkiga nyheten nådde mig under dagen då det började smattra i mobilen så att hälften vore nog. Alla sms hade samma tråkiga nyhet SM inställt. Ja det var ingen större förvåning då vintern varit som den har men som Peter Forsberg så borde man kanske haft en bättre plan B. Man tror ju aldrig att det kan bli så illa som det blivit just i år med isarna men kanske man borde rekat eller något annat Distrikt hört av sig till Masarna att en flytt var möjlig. Finns säkert många ställen längre norrut som skulle kunna husera ett SM med kortare varsel. Hundgörat är ju gjort med anmälningarna, priser mm och det är ju "bara" genomförandet kvar. Det är ju inte så bara men mycket är ju redan gjort. Att vara efterklok hjälper oss inte nu men för framtiden får vi nog ställa oss frågan om vi inte ibland behöver "outsorca" och jobba lite över gränserna. Läkarna kan det så varför inte pimpelfiskare?
Kanske man skulle ha en reservplan hos Steve i Norsjö? Även om han hatar vintern så kanske han kunde vara till hjälp så att han får rensa tankarna ifrån all kyla och elände han utsätts för vintertid. Det blir ju en så kallad Win-win situation av detta.
Att isläget emellanåt blir så här är ju inget man kan göra åt och säkerligen det största skälet till att vi i Skaraborg inte arrangerar något SM i pimpel trots att det finns vatten som mycket väl skulle gå att använda som SM-vatten.
Tråkigt även för Masarna som fått lägga ner en massa jobb i onödan då tävlingen inte kommer att genomföras. Jobbigt även för alla deltagare som tagit ledigt från arbete, bokat boende, ordnat samåkningar, hyrat bussar mm då de inte får ut något alls av detta.
 
Saxat från pimpelsport.se:

Idag kom beskedet. SM i pimpel, som skulle ha arrangerats i Falun och Borlänge den 22-23 feb, ställs in. Arrangörsklubbarna har, efter nära dialog med räddningstjänsten och riksorganisationen Sportfiskarna, ansett sig vara tvugna att ta beslut att ställa in eftersom att säkerheten för dem tävlande inte kan säkerställas. Dessutom bedöms det som osäkert när eller ens om kylan hinner komma innan aktuellt datum, desto säkrare är det att det kommer att snöa den närmsta tiden vilket skulle vara ytterligare ett dråpslag mot isarna.

 

SM 2014 flyttas nu istället till början av nästa år.

Sant och riktigt att säkerheten ALLTID skall gå först men vi får nog bättra på vårat "nät" om vi skall kunna samarbeta bättre så att det finns både plan B, C och D.

Nu räckte det inte med plan A och B utan skulle behövts en plan C som räddade upp det hela. Tänk nu på allihop att få fram en plan hur vi skall kunna få ihop det hela i framtiden så att detta helgerån inte händer igen. Så om Skaraborg skall kunna anordna ett SM så behövs nog även plan E men om det skulle bli en bra vinter så skulle det vara kul att få hit alla pimpelfiskare i Sverige under en helg.

Nu är det bara att hoppas på att vintern återkommer så att det i alla fall blir påsk-pimpel i Jämtland i år med.

Längtar redan.

Till Steve: Om detta är all snö man har i trädgården så är det inte så mycket till vinter!
Bilden tagen den 12 Februari 2014 klockan 16:00
På Leijon mansion.
 

Kommentarer
Postat av: Patric

Tråkigt......du hade ju trimmat Ronjas skrylla =(

2014-02-14 @ 00:03:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0