Äntligen DM i Skaraborg.

Fick ett härligt samtal av Lennart Hertzberg som talade om att det blir DM 1 i pimpelfiske nu på Söndag.
Konstellationen av fiskevatten blir ny i alla fall för de flesta med gällande isläge.
Då isen inte var tillräckligt bra över hela Skärvalången så ruskas den östra delen bort. Så ifrån sundet med pinnen och Österut är det avruskat. Då det blir lite väl lite att fiska på så ingår även Eggbysjön i tävlingssträckan och fungerar även som utgångsplats. Samling vid Eggby kyrka och skyltat från Riksväg 49 vid Axvall.
Anmälan från 08:30
Utgång 09:30 
Fiske 10-14
Ingångstid: tas på plats.
Sportfiskarnas regler. Endast abborre räknas.
För de som aldrig varit på Eggbysjön så kan jag som har varit där i säkert en timme och fyrtiofem minuter (inklusive kaffebreak) tala om precis hur sjön är.
Det är en Vallesjö med samma karaktäristiska stuk med mestadels små fiskar att fiska på. Sjön är djup och fiskas med fördel på kanter och grynnor på djup 2-5 meter. Även inslag av klunsar finnes men i vilken utsträckning vet jag ej. Vad det gäller för Skärva-Lången så är det ju samma förutsättningar. Vilken av dessa sjöar som kommer att leverera bäst återstår att se. Samma gäller vilken metod. 3-krok, tafs och balanspirk är de hetaste tipsen men även mormuska kan gälla på sjöarna så man får vara beredd på allt.
Så nu är det bara att gå man ur huse för att komma ut och fiska och ha det riktigt kul.
Ove Ritheim står säkerligen och kokar korv för fulla muggar både före och efter tävlingen.
Vad som gäller snöläget i Sverige så är det mycket varierande mängder som fallit.
I Lidköping så har det bara kommit lite puder. I Borås någon centimeter. I Sälen har det kommit en halvmeter på fjället och i Örebro ca 20 cm. Det senaste ställer till problem i larvjakten så det kan nog bli lite brist på dem till helgen.
Vad som gäller för Örebroarna som verkar få ställa in sina tävlingar i Helgen. (Alsen är väl redan inställd?) så finns det alternativ att åka söderut nu för att få pimpla.
Lördagens fiske ihop med FK Knallen kommer säkerligen bli en kul tillställning då man förhoppningsvis kan använda sig av Hjälmaregrejer.
Söndagens DM i Skaraborg blir väl mer åt Siksjöformat men sker troligtvis på större djup än på Siksjön.
Alternativet är ju FK Knallens tävling på Söndagen som jag själv inte vågar kolla vad det är då vi ska ha DM.
På Lördagen blir det premiär för Ronja med den "trimmade" skryllan och kanske det får bli ett extra lååååångt spö. Världens bästa krok skall hon nog spara till Söndagen då den säkerligen passar där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0