Öka farta sista kvarta!

Så säger "di lärde" från Tidaholm.
För egen del ökade det redan direkt efter halvlek.
Drog ut en sväng till Naven som ligger mitt ute i Vänern. (sista utposten på Kållandsös nordvästra hörn) Propellern var hämtad och gummibåten skulle provköras. Började direkt efter upp-packning i stugan med en premiärtur ut på sjön med Ronja och mor Tuta. Båten gick fint med den lilla motorn på och även Ronja fick köra en bit. Väl ute på sjön såg vi lite mystiska moln närma sig så vi avbröt och for hem.
Lugnet före stormen.
 
Tur var väl det för ett ordentligt åskoväder drog över även här med ihållande regn och starka vindar. Hade ju inte varit allt för najs att vara ute på sjön i det busvädret.
Kollade på fotbollen på kvällen och där verkade ju Brasilianarna inte ha vaknat på fel sida sängen utan fel sida av Atlanten. Utskåpning är väl det närmnsta man kan komma. 
 
Dagen efter for vi ut med nyladdade batterier och då hade vi fått finbesök av Albin och flickvännen. For runt i arkipelagen på "säkra" abborrvatten men utan någon större lycka. Mor Tuta var den enda som behärskade den ädla konsten i fiske och baxade hem en abborre. Själva fick vi desperat ankra upp på ställen för att försöka kontra. Albi pimpelmästaren drog fram pimpelspöt och plockade upp en mört på Mörtkroken med en Kinne 55:a. Flyttade vidare dit Anette fick abborren och ankrade upp även där. Albin släppte då ner en Jämtkrok för den är ju ursäker. Ganska snart fick han på något ordentligt och upp kom en brax! Antiklimax!
 
Hagbard Handfaste med en pimpelbrax.
 
Ingen mer fisk på denna turen men inne vid land mäskade jag upp min lilla vik och på kvällen var det som en jacuzzi med bubblor över allt. Plockade ett par braxar innan fotbollen började. Fantastiskt skådespel bara att se bubblorna och följa fisken som borde varit i ett ordentligt antal då bubblorna steg på ett område av 20*20 meter. På morgonen efter var det nog inget mäsk kvar för det var inte en enda bubbla som steg, ej heller någon brax som nappade. For hem en sväng för att vattna blommor och serva kunder med utrustning för att sedan fara ut en sväng till. Kanske det blir en tur ut på sjön med svärmor och svärfar i gummibåten?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0