Sol, vind och vatten...

Så skrev Ted Gärdestad på den forna tiden.
Tiden då man sprang omkring som en liten knort och bara väntade in sommarlovet med alla dess fröjder. Cykelturer till Farfar med ett välbehövligt metepass vid kvarndammen i Holmestad för att meta upp en braxen och få en festmåltid ihop med Göran.
Den tiden är nu svunnen och man får se sina egna barn fara omkring på än det ena och än det andra. Att skillnaden är stor mot förr är det ju ingen tvekan om för själv var man nöjd om man fick sova över någon natt emellanåt hos farfar eller storasyster. Bägge bodde på landet och där har man mer frihet och fantasin får flöda fritt. Idag när allt är upphausat och maxxat så är det inga småsaker som duger längre utan det skall vara utlandsresor med så många bekvämligheter som möjligt. Att vara utan full åtkomst till internet är även det ett krav för man måste ju facebooka, skypa, kika och twittra om det minsta lilla. Instagram skall fyllas i nogrannt in i minsta detalj så att alla kan veta exakt på vilken sida av sängen man har gått upp på. Glömmer man då inte att se om sig själv först?
 
Tar man inte hand om sig själv i första hand, hur skall man då kunna ta hand om andra?
 
De flesta känner nog med sig att om de inte själva är vid god vigör kan de inte ge positiv energi till andra och den onda spiralen är i full gång.
Att dokusåporna har tagit för stor makt över folket har nog inte undgått något för pakter och allianser sluts bakom ryggen med ont rävspel för att manipulera ut "motståndarna". För dessa pakter och allianser finns överallt. Förutom på TV så finns de på arbetsplatser, skolor, fritidsutövanden och i stort sett vart man än tar sig fram. Tycker själv det liknar de forna öst-staternas korruption där man köper sig fram i livet. Finns dock ett par gyllene själar kvar som har moralen kvar att visa något positivt utan att för den delen enbart ha det för egen vinning. Hoppas att det är de som vinner i slutändan.
 
Nu har jag 480 minuter kvar att jobba innan den stundande semestern överöser mig med ny energi. Och det behövs då dokusåpan på arbetsplatsen kräver allt för mycket. Tycker själv att den inte kommer upp i sandlådestatus och det skall bli skönt att få en paus i det hela. Tur att man har en härlig familj som ser till att man klarar av att vara stark.
 
Vad det nu blir på semestern återstår att se. Som vanligt så är inget planerat och tar gladeligen emot positiva förslag om vad man kan göra. Har som sagt inga planer men kommer att följa solkartan så gott det går. Husvagnen är laddad av frugan så den är bara att koppla på och dra iväg med till något ställe där man kan må rktigt bra. Förra året på Orsa camping blev bra med en härlig camping på Orsarivieran med besök på björnparken och Tomteland vilka båda rekommenderas. En sväng till Vimmerby eller Kolmården kan det ju bli och en tur till västkusten är väl ett måste?
 
Huruvida det blir något fiske eller ej beror på vart vi åker och hur vädret är. Är ju en bra batteriladdare att bara få svinga med spöt eller sitta bakom flötet som ett fån. Spelar ingen roll om det nappar eller ej för det är själva principen. Kanske det kan bli ett ruda-pass om vädret blir rätt och vi inte är på bortaplan just då för det är ju ett spännande fiske. Själva känslan då det bubblar för fullt runt flötet som börjar gunga. Man vet inte om fisken nappat eller bara simmar på linan. Flugspöt var det länge sedan jag använde så det kanske får åka med.
 
Runt omkring ser jag hysterin kring vampyrerna. Stange är ute och lyfter på ekon medans hemmafiskarna i Vänern har guldrusch efter gösarna. Cecilia tar sin 3:e över 10 pannor och alla pratar gös. Vilket är då det effektivaste betet? Jig och wobbler dominerar medans några föredrar betesfisk. Men i vårat område är det nog vanligast med traditionellt jig-fiske på botten stående gös. Vertikalfisket har inte blommat ut här ännu men några själar har vågat anamma detta fiske och börjar hitta rätt även här. Vore förresten lite kul att göra som några Örebroare. Åka till Jämtland för att jigga abborre. Tänk er själva att komma ut på Malmsjön en het sommardag i en liten båt med några Relax-jiggar med sig. Hitta stimmet och sedan få luns efter luns. Låter ju inte helt ur-tråkigt det heller.
 
Matilda harvar på uppe i Nord-Norge så henne får vi väl inte se förrän i Augusti då hon skall sluta sitt sommarjobb hos Kurt på Saltstraumen brygge. Satte ett mål som kan vara svårt för henne att nå upp till med målet att få en flötmetad kattfisk från bryggan. Omöjligt? nädå men inte troligt. Vore ju en bedrift om något att lyckas med detta. För själv har jag inte hört talas om någon som lyckats med detta men heller ingen som försökt. Har ni själva lyckats med något udda eller "omöjligt" Det har jag. Senast på mete-SM i Tranås för att uppfriska minnet. Att göra som i Lidan i Svartån är inget att rekommendera men visst kan det gå vägen någon gång.
 
Nej nu är det bara att se fram emot sommaren och jag önskar er alla en riktigt trevlig sommar. O-avsett när ni har semester.

Kommentarer
Postat av: Storm

Tomas,
Alltid hjärtligt välkommen till Orsa, ser dock ut att inte ut bli några badtemperaturer på ett tag nu.
Dock är fisket bra som vanligt :-)
Hae't Gött !

Svar: Ja det ligger på Ronjas önskelista att få återkomma till Orsa då hon trivdes bra på campingen. Och för egen del är jag säker på att det inte blir badtemp då jag tycker att under 28 grader så får fiskarna ha det för dem själva.Men vi får se vart vi åker. Väder och vind styr oss som vanligt. Hoppas vi ses innan SM.
Tomas Leijon

2014-06-22 @ 09:41:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0