Stöldraider i Lidan

Det var då själve faan att folk inte kan se skillnad på mitt och ditt.
Nu har det hänt igen att det har stulits båtar och snurror. En arbetskamrat skulle ut och fiska med barnen i Lidan men när han kom ned dit där båten skulle liggaså var platsen tom. En gammal landstigningsbåt med 8 hästars snurra var spårlöst försvunna. Slokörade fick de vända hemåt igen utan att få fiska alls. Senare hittades båten uppkörd till Närefors som är kraftstationen i Lidan. Där låg båten sänkt på botten. Snurran var bortsläpad och släggan som användes i normala fall för att sätta fast båten med hade använts för att slå 8 hål i båten så att den sjönk ordentligt. Pojkstreck är ju det första som ringer i klockorna. Dels för att 8-hästaren fått släpas bort och lämnat ett spår i marken, dels för att båten var sänkt. Vilken tjuv hade lagt manken till att sänka båten och dra uppmärksamhet till sig med bonkande i båtbotten?
 
Trodde att det var nog med detta men fick höra att de fått reda på ännu en stöld via facebook. Denna båten var en plastbåt med en 20-hästare på som även den var spårlöst borta. Är det en liga eller bara tillfälligheter? Brukar ju inte vara stöldraider så här års utan komma först på hösten när det kommer suspekta skåpbilar till hamnarna ett par dagar innan stöldturnén. Men då brukar det ju länsas på allt som finns att tillgå i motorväg och snabbt går det. Blev ju själv av med min 30-hästars Hondamotor då en kamrat ringde till mig en lördagmorgon och undrade om jag hade motorn på service. Båten låg längs med bryggan och både motorn och reglaget var bortmonterat. Ekolodskablarna var avklippta och givarna borta. I övrigt var det inte en enda skada på båten. Fanns inte en flisa kvar av hänglåset som var av godkänd klassning så de hade troligtvis använt kylmedel och slägga. Så denna gången rörde det sig troligtvis om proffs som utförde stölden. Om man nu kan kalla dem proffs för att vara tjuv är väl ingen proffesion?
 
De som lägger märke till något konstigt kan ringa direkt till polisen för att stoppa dessa semesterhuliganer. För vem vill ha fiskeresan saboterad av dessa luspudlar. Nej man borde nästan ta fram brännbollsträna och gå man ur huse för att prygla upp dessa som håller på med detta ofog. Är det inte erat så kan ni låta bli det.
 
Hoppas nu att det löser sig för de drabbade men flera av dem är ju inte ens försäkrade för liknande då det "bara" är en enkel båt med en enkel snurra. När det kommer till försäkringarna så har bolagen både hängslen och livrem då det gäller reglerna när det gäller när de betalar ut. Själv hade jag försäkrat i IF och de skötte sig exemplariskt då jag som tur var hade ett godkänt lås. Har man snålat med detta så får man inte ett öre. Helst ska grejerna stå inlåsta i ett garage med flertalet låsmekanismer för att ens ta sig fram till båten för att försäkringen skall gälla och jag vet sådana som tecknat specialförsäkringar just för det marina och även där gäller samma sak. Om man är ute och använder grejerna får man nästan anlita securitas om man vill lämna båten vid något tillfälle. Så det är nog ingen skillnad vilket bolag som anlitas för reglerna och avgifterna är nog ganska lika. Men man får läsa det finstilta så att man uppfyller alla krav som ställs på dig som båtägare om olyckan skulle vara framme.
 
Värsta stölden som jag hört talas om var väl de från Skövde som varit och trollat på Vättern med utgång Hjo. Efter fisket drog de hem båten och ställde den i garaget. Dagen efter skulle de ut och fiska men hade då inga motorer kvar. De hade kännt sig förföljda på vägen hem av en suspekt bil men trodde att det bara var inbillning. Hur det gick för dem med försäkringen vet jag inte men det borde ju inte varit några problem då den stod inne i garaget.
 
Det finns ju även GPS-sändare att montera på utrustningen men tjuvarna är väl så moderna att de har utrustning med sig för att döda dem och ändå stjäla utrustningen.
Nä håll ögonen öppna så att ingen tar något olovandes för de kan bli så fasligt ledsna att de till och med skriker som Ronja Rövardotter hade sagt!

Kommentarer
Postat av: Claes

För jävligt är der Tomas.
Tärnan har blivit av med både motor och en båt på kort tid.
Bara för några veckor sen.
Mvh Claes

Svar: För jävligt är ordet.Det var visst fler som blivit av med grejerna i Lidan och flera motorer och båtar har försvunnit från sin plats.
Bunt ihop dem och slå ihjäl dem. Som det sas förr.
Tomas Leijon

2014-06-11 @ 14:52:02
Postat av: Storm

Finns gott om plats på myrarna på Orsa Finnmark för björnåtel om ni hittar dom ;-)

Svar: Nämn bara plats där vi kan dumpa dem.Trevlig sommar Jörgen.
Tomas Leijon

2014-06-14 @ 23:39:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0