En helg i Jämtland

Då var man hemma till slut efter en helg i Jämtland med Kälarne som centrum.
Kälarne cup var ju en ny upplevelse för många av oss som sökt upp isen norrut.
På vägen upp så tog vi kustvägen och det var lite skrämmande att se första isen vid Söderhamn vilket ligger 46 mil hemifrån Lidköping. Men allteftersom så bättrade det på sig och blev allt vintrigare eftersom.
Ett provfiskepass på sjön Alan innan färd till stugan i Kälarne gjorde att resdammet försvann och man kunde andas frisk Jämt-luft.
Ut på Lördagen på Hemsjön som jag skrev om tidigare med allt som bjöds på.
Utgångsbild från Hemsjön i Jämtland Mars 2014
 
Tillbaks till stugan på lördagkvällen medans de andra tog en tur till en närbelägen sjö för att fiska vidare. Men Ronja hade haft lite för kul i snöhögarna nedanför skidbacken var blöt in på bara kroppen så det blev att lägga henne i torktumlaren i stället.
 
Upp på söndagen och städa ur stugan innan färd till Fisksjön Där 141 fiskare hade samlats för att avsluta cupen.
Hade inte varit här heller förut så det fick bli att chansa lite. Hade en hel del tips men man fick sålla bland dem då jag inte ville knäcka Ronja (om det går). Valde då att gå förbi första vassen på vänstersidan och innan udden på den stora vassen skulle det bli våran startplats. Följde med Snygg-Lars som stod för fiskhämtningen denna helgen och fick en hel del goda tips. Starten gick och Challe började dra fisk direkt. Själv fick jag göra ett par hål innan första fisken kom. Körde återigen med 55:an då jag tycker den är ypperlig till Jämt-fisket normalt sett.
Borde ha insett att det var för tidigt på säsongen att använda denna då fisken var full av blodsugare på sig och altså inte var i full stöt.
Testade med tafs och 25 mm pirk men det blev ingenting på detta. Gick efter en stund tillbaks till fiskhålen och fick återigen fisk där på 55:an och även på tafs. Testade in mot vassen och lite ut med men ingen respons på fisket. Fortsatte mot min vilja ut mot klungan där Lill-Thomas och de andra satt och i utkanten av klungan nappade det lite mört. Ner med tafsen och plockade mer. Hade tyvärr för klen lina på spöt så jag fick trassel och dödade hålet.
Fick ingenting runtom så vi fortsatte mot ön med långa luckor mellan hålen. Sprang på Arvid som slet som ett djur (ett litet men ändå ett djur). Skön kille som endast 11 år gammal redan verkar ha fått upp killerinstinkten att jaga fisk. Så nu Kenneth Lilja ligger din idol-status risigt till för jag tror jag har hittat tronarvingen till att vara min pimpel-idol.
Fortsatte in tillbaks mot startområdet där PEO med långa spöt satt och plockade Jämt-loppor. Fisk på 50 gram! Vad är det ?
Gick ned till en 38:a i S/M med orange garn och gult öga för det kan ju inte vara fel.Fick dock inget där så vi fortsatte det sista in mot starten där Björne och Sundberg satt och plockade för fulla muggar. Valde då att slå ett hål ett 30-tal meter ifrån dem och fick fisk direkt. Nästa hål blev dagen bästa med 14 fiskar i jämt tempo. Sedan var tävlingen slut.
Fick ihop 4,4 kilo som här var ett väldigt mediokert resultat. Men ser man till det stora hela så hade dessa 2 resultat räckt till en förkrossande DM-seger hemma i Skaraborg medans här så räknas de inte alls.
 
En som hela helgen hade nybörjartur var ju Andreas Möller från Knallen som på Lördagen fick 13 kilo och på Söndagen 16 kilo. Han hade nog gjort alla nybörjarmisstag som finns för han gick och vann Kälarne cup på 29,5 kilo. Grattis Andreas, det där gör du inte om !?
 
Hemresan efter tävlingen är ju aldrig kul men det gick bra. Vi startade från Kälarne 15:15 och kom hem 23:30 och hade ändå stannat och ätit på vägen hem. Skönt då att man inte börjar jobba förrän 06:00
 
Vad som kommer framåt får framtiden visa. Vi hade ju från Sundsvall och hela vägen ner 9 plusgrader. Oroväckande då det är lååååångt kvar till påskens paradispimpel.
Skulle inte alls bli förvånad om det blir inställt som allt annat i år. Men är ändock övertygad om att Ovansiljan är vakna och tidigarelägger Storhamras OS-pimpel om isläget fortsätter att förvärras. Vem vet ? Kanske i en samling med Venjanrycket samma helg? Det låter ju inte jätte-tråkigt precis.
 
Våra Landslagshjältar åker i helgen till Norge för att göra upp om vem som är Nordens bäste pimplare. Några av dem var med i Kälarne för att putsa formen medans några har valt att vila sig i form.
För oss andra är det endast få alternativ. Dubbeltävlingar i Bräcke-området med Bensjön som en av arenorna.
Även ett öppet KM på Gryveldammen i Älvdalen.
Vem vet , det kanske är någon tävling på Lördagen med?
 
Och vad som gäller Mormyska-SM går det återigen rykten om att det eventuellt skall ställas in. Vore ju ett bakslag till för tävlingsfiske-Sverige.
Man borde lära sig av tidigare misstag utan att behöva göra dem själv hela tiden.
Läs bara min blogg så behöver ni inte göra dem ni med.
 

Kommentarer
Postat av: stange

Storhamra är redan flyttad om du kollar lite noggrannare
dubbeltävling med älvdalen 22-23

Svar: STORT tack Stange.Hoppas du inte gör verklighet av att lägga grejerna på hyllan utan följer med dit.
Gäddorna finns kvar även efter detta.
Tomas Leijon

2014-03-10 @ 20:14:44
Postat av: Ahlgren

Otroligt så sugen man är på påsken... satt och kollade yrs långtidsprognos och jag tyckte det var lite 2 siffrigt blått om en vecka eller så i hammerdal. Hoppet lever i allafall.

Svar: Ja hoppet är det sista som överger ett Leijon.
Tomas Leijon

2014-03-10 @ 21:47:21
Postat av: Storm

Kompis !
Vi är alltid vakna, välkommen till en härlig pimpelhelg på kortare avstånd 22-23/3 :-)
Hae't Gött !

Svar: Härligt att se Jörgen.Hoppas nu att Knallarna inte har gett upp hoppet då många misslyckades där nu i vintras. Men det är ju en helt annan sak nu på våren.
Vore ju kul om det kunde bli både denna helgen och påskpimpeln i Jämtland.
Tomas Leijon

2014-03-10 @ 22:11:29
Postat av: Robban Frid

Skoj med Jämtland... Hur gick det för Ronja på tävlingarna då?

Svar: Jo du Robban.Ronja fick 8 fiskar på Lördagen och 10 på Söndagen. Hon var jättenöjd för hon hade även på ett par större fiskar som tyvärr klev av innan landning.
Tomas Leijon

2014-03-11 @ 13:37:14
Postat av: Andreas N. Möller

Haha! Nä, det gör jag inte om... för jag kommer ALDRIG att vara med på Kälarne Cup igen ;)
Tack för servicen med bete!

Svar: Man skall aldrig säga aldrig.Noppi nästa helg?
Tomas Leijon

2014-03-11 @ 18:16:22
URL: http://knallens.wordpress.com
Postat av: Andreas N. Möller

Det lutar åt det... om jag får ledigt!

Svar: Låter bra. Orsa Camping?
Hela Knallen?
Tomas Leijon

2014-03-12 @ 15:57:43
URL: http://knallens.wordpres.com
Postat av: Möller

Får kika på det men ligger ju strategiskt till. Vet iaf 3 från Knallen... ska göra en rundringning.

2014-03-12 @ 19:25:49
URL: http://knallens.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0