Lidan Open i helgen

Ja nu samlas flera av Elit-fiskarna längs med Lidans strand för att göra upp om vem som är bäst just nu.
Flera namnkunniga såväl ifrån Sverige som Norge. Eller vad sägs om Mikael Splash Tono, Stefan metekungen Holst, Kent på kanten Adell, Tommy minttu Strengelsrud, Charles den allsmäktige Fasth, Kristian idol Ekman, Anssi champ Lehtevä, Tom bulldozern Östlund, Pelle gäddan Hagman. Och detta bara för att nämna några.
 
Sen kommer vi som är lite mindre namnkunniga att slå ur underläge emot dessa giganter. Sånt gillar jag!
Jag kommer göra allt för att inte Greven av Sade skall få nynna på några julvisor i telefonen som just den där förbaskade tip-TAP-tip-TAP osv.
 
Läget i Lidan är nu att regnet som har kommit inte har ställt till några problem med vattenföringen och stilla flyter floden fram. Förhållandevis kallt har det varit i veckan men verkar krypa uppåt till helgen. Vindarna skall vara ytterst måttliga och växla under hela helgen så det kan bli lättfiskat i varje fall vädermässigt. Om sedan fisken bjuder upp till dans eller inte får vi se men jag själv har alltid höga förhoppningar på Lidan så här års.
 
För egen del så blir det långspöfiske som vanligt men tacklen byts säkerligen ut sedan SM:et i Tranås. Mer ordentliga revar och flöten så att man inte behöver fjolla sig med att håva fisk på 3 hekto utan kan brösta ned dem i keepnetet. Mäskblandningen blir på Lördagen rester sedan tidigare tävlingar och hottas upp med lite fräscha ingredienser. Vad det blir på Söndagen får Lördagen avgöra. Helt beroende på vilka indikationer man får under första dagens fiske. Att jag kommer att ha fram så mycket mask som möjligt innan helgen är heller inget att tveka på. För om braxen är där så tar jag dem och har ett par knep som fungerar rätt så bra i Lidan om bara tillfälle ges. Denna gången skall de väl inte reparera i Trollhättan och sätta käppar i hjulet en gång till och tramsa till det utan det blir nog fullt ös.
 
Nästa vecka blir det sedan att förbereda sig på invigningen av den nya farleden i Kjellstorp för Väner-fararna. Skall ju åka dit med lite grejer och visa att det faktiskt finns någon i Lidköping som har dugliga fiskegrejer till försäljning.
Gösfiskarna har ju fått börja fiska nu efter fredningen men de flesta rapporter än så länge har ju varit abborrfiske efter fin fisk söder om Hindens rev. Men rapporterna ökar ju med temperaturen för det är ännu inte så många som fått i sina båtar. Knepigt det där med planering och prioritering. De har sina båtar för att komma ut och fiska men använder dem mest när fisket är sämst.
 
I Örebro är ju Stange ute i parti och minut och visar att man kan fiska även om det inte är badtemperatur i sjöarna för då är ju inte fisken lika aktiv som oss. Kanske man kan få lite småabborre här och var men det bästa fisket är ju före och efter Svenssons båtsäsong.
 
FK Trollspöt far ner till Simrishamn i helgen och det verkar som om det är en hel del båtar som far iväg. Till och med Evert den förskräcklige sticker dit och fiskar ihop med Hultarna i Sadicci.
 
Nej nu är det bara att ladda inför helgen. Trots att det är många duktiga fiskare med i helgen så ser jag inga Värmlänningar, Dalmasar eller Norrlänningar med men någon gång kanske de kommer och tampas med oss mer än på SM

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0