Mera fiskevatten

Ovädren avlöser varandra nu med regn och åska. Från tryckande hetta till slaskande regn med blixtar och dunder så bröderna Herrey blivit bleka när de gick i sina gyllene gummistövlar.
Om det påverkat flödet i Lidan vet jag inte än men något borde ha skett med vattentillgången uppe hos Vara-slättens bönder. Gårdagens kalas för Ronja som hade högtidsdag såg länge ut att få ha kalaset i åskoväder men i höjd med Järpås delade sig åskan och for mestadels över Hardangervidda och resterna gick in mot Skarahållet och vi på solsidan i Lidköping fick en fin afton med korvgrillning och fick även sitta ute och äta då det var för varmt inomhus.
 
Lördagen tillbringades på fotbollsplanen när det var klassfotboll för Lidköpingseleverna och även här var det lite flyt. Vi blev uppväckta på morgonkvisten av några rejäla smällar och skyfall så James Bond kunde hålla sig borta. Vid 8-tiden kollade jag på http://www.vanertracker.com/ som har den säkraste stormtrackern och såg då att ovädret dragit vidare och var nu uppe i Värmland och härjade. Intressant att följa vädret hur det transporterar sig längs med följda linjer gång efter gång och kunde man alstra strömmen från åskan så är nog just Hardangervidda det givna stället att ställa upp åsk-generatorerna. För det är nog hälften av alla gånger som åskan vikar av däråt. Oftast då tar det västsidan av Vänern upp över Oslo och ut på vidda. Men även Östgötarna får sin beskärda del medans Örebroarna klarar sig ofta. Men å andra sidan så går det över Närke så antingen stannar det där eller också vänder det och går över Närke igen. De flesta andra ställen går det bara rakt över för att falla av åt något håll.
 
Får se i morgon vad det egentligen blir för väder och då planera för vad man gör under morgondagen med Ronja. Hon är nog mest sugen på att cykla på sin nya cykel men man vet ju aldrig.
Ronja gjorde sig fin till årets klassfotboll.
 
Skall försöka att vara med på Lidan Open nästa helg om nu tillfälle ges så att man kan trimma upp sig inför stundande DM i Mariestad den 8:e juni vid potatislagret. Challe har ju tagit ett bra grepp om DM-serien och det blir inte det lättaste att peta ned honom därifrån för det har ju varit många gånger att den som vinner i Lidan även blir Distriktsmästare då vikten oftast blir högst där. Men ibland om än bara ibland så kan det ju smälla till vid potatislagret så att det blir höga vikter där med men Göta kanal sker det aldrig. Vet inte om jag varit med om vinnarvikt på över 7 kilo där, och jag har varit där många gånger. Oftast så räcker det med 2 kilo för vinnaren.
 
Abborrfisket har kommit i gång söder om Hindens rev med många fina borrar till de som ger sig ut och även så stora som över kilot rapporteras just idag. 4 veckor innan semester så låter det ju bra och vi får se vart vi åker på semestern. Det är ju lite långt att åka för att hälsa på Matilda som skall tillbringa hela sommaren på Saltstraumen brygge där hon skall ha ordnat till med instagram så att man kan uppdatera sig om vad som händer. Så nu är det väl bara att lära sig detta med då det är som rena Grekiskan för mig det där mad internet. Men språk är jag bra på så det skall nog gå till slut.
 

Kommentarer
Postat av: matilda

Det är bara att ni använder er av appen som redan finns på paddan. Skaffar er ett konto och söker på 'saltstraumenbrygge' och 'matildaleijon' , trycker på knappen där det står följ så kommer det komma upp i ert nyhetsflöde när ni går in på instagram. Dubbeltrycker ni på bilden kommer ett hjärta att visas vilket menas att du 'gillar' bilden. Så, nu har du allting som behövs för att starta. In och gilla mina bilder nu gubbe. puss

Svar: Ja du stumpan.Vi har försök men på den svartvita tiden så fanns det inga datorer och än mindre facebook och instagram.
På den tiden var det brevväxling och emellanåt fick man låna en telefon för att kontakta den man ville prata med om man inte kunde ta cykeln dit i stället.
När vi försöker att skapa konto så kommer vi bara in på någon annans facebook och det är väl inte juste att börja gilla grejer i någon annans namn.
Har aldrig utgett mig för att vara hacker och så kommer det nog förbli.
Får se om det är någon kunnig som kan ge oss lite assistans i denna frågan. Helst då på plats med förklaringar och instruktioner om tillvägagångssätt och handhavande.
Och du vet ju ändå att jag gillar dina bilder för du är ruskigt duktig på att fota.
Pokogis
Tomas Leijon

2014-05-26 @ 17:24:36
URL: http://matildaleijons.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0