Premiär på Stortandsjön.

Nu är vi äntligen igång!
Efter en strapatsrik resa upp under fredagen kunde vi äntra isen på Lördagens premiärpimpel på Stortandsjön.
En vintrig dag med 6 glada minusgrader på startplatsen och en vind som låg på 1 sekundmeter med stormbyar med säkerligen 4-5 sekundmeter så förstår ni att det var inte helt äckligt att äntra isen denna premiärdag.
 
Glada fiskare från flera delar av Sverige och inte bara Dalmasar och Hälsingar utan även Skaraborgare, smålänningar, Bohuslänningar, Stockholmare och Jämtar. Kan vara fler men dessa vet jag.Ut på isen för att samlas för en liten genomgång innan fisket.
En vintrig dag är ett paradis för en pimpelfiskare.
 
Utgång och min vana trogen pratade jag för mycket med några glada pimpelvänner och kom inte ut så vidare långt utan startade på samma ställe som föregående år. Första hålet med en 38 mm S/B och en 12:ans krok betad med en maggot resulterade i frisk luft. Nästa hål och där var det high life. 15 spralliga abborrar fick syna insidan av skryllan och tanken gick till att nu blir det rock´n roll hela dagen. Men ett par hål senare var jag nere på jorden igen. En fisk emellanåt och ibland ett par stycken i hålen men ingen höjdarfart.
 
Fisken betedde sig lite som en skygg röding och man kunde ana att fisken var där och trixa till det så nöp den till och satt i alla 3 krokarna. Men emellanåt så smackade de bara till. Fortsatte inåt och då det var som segast gick jag ned med tafs men fick då en lillfingerfisk och bytte tillbaks. Fortsatte inåt och när det blev för grunt bytte jag till en 25 mm S/S och vips kom en lite finare och svalde pirken. Plockade lite fisk härochvar och även på halvmeterdjup nappade det men det var nog effektivare längre ut. Fortsatte med den lille på samma djup som i början och fick fisk oavsett om man var aktiv eller slö, fiskade på botten eller högre upp så jag fick ingen logik i fisket men vem fick det?
 
Vägde i 3,3 kilo och det får vara efter omständigheterna godkänt och Pelle fick liknande. Andersén fick 3,7 kilo och vi var alla utanför prisplats. Värst idag var Björn Kajs med 6,3 kilo fisk och näst bäste hade 4,8 kilo så han var outstanding idag.
 
Efter denna underbara dag så är det bara att ladda om inför morgondagens fiske på Tallsjön vid Noppikoski. En god middag på bowlingen och lite skönhetssömn så är vi i alla fall mätta och fagra i morgon men om vi kan fiska återstår att se.
 
En liten varning och påminnelse till de som åker dit så var det ishalka på 45:an och precis bredvid vägen stod 2 stycken älgar och åt. Så ta det försiktigt alla som skall den vägen i morgon.
Bättre sent än aldrig!
Och till er som inte åkte hit.-Det är bättre att vara här än på 25-årskalsas. Det är även bättre att vara här än att stå och stryka tvätt en lördagskväll.
Den här listan kan göras lång men ni skall bara veta att vi har det inte allt för dåligt här uppe trots att vi skall pimpla i morgon med.
 

Kommentarer
Postat av: patrick

Min kropp huvud och själ håller med dig. Varför ska man gå på en 25 års fest när isen ligger? Helt onödigt ju!

Bly hatten sitter på!

Skitfiske

Svar: Skönt att höra. Rapport om Tallsjön i morgon
Tomas Leijon

2014-11-30 @ 11:28:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0