SM-förberedelser

Sitter nu 2 dagar före SM i havsfiske och försöker trimma upp utrustningen så att den är så bra som behövs.
Vädret i helgen verkar ju bli helt OK. Alltså inga stormar, spöregn,drivis eller hagel.
På lördags morgon blir det en 4 timmars bilresa ner till Helsingborg tillsammans med Challe och Kenneth för att försöka klå några Göteborgare, Hallänningar och Skåningar och Team Garmin från Kinnarp som ju lär vara storfavoriter som vanligt. Kollar lite på vad som skiljer sig mer än att de har 2458 fiskepass på havet varje år medans jag ligger på 2. Men i år blir det 3 så jag är väl 50% starkare i år då vi redan varit ute med Vandia en tur nyligen.
 
Utrustningsmässigt så brukar de fiska med lite fjolligare tackel och spön men det är marginellt. För att de kan fiska lite grövre visade ju Henrik förra året då han fick bada med sin Håkäring i Trondheimsfjorden. Det var väl mer än en om jag inte minns fel men har i varje fall sett bild på den största. Pappa Benny Carlen är ju duktig han med och brukar hålla sig framme i tätklungan och har även vunnit SM-tävlingen tidigare. Finns ju en hel del namn till att nämna men det blir ett långt inlägg då så jag avslutar det här och nu.
 
Mina egna förberedelser har ju hållt på sedan förra helgen då gräsmattan klipptes. Detta för att kunna plocka upp så mycket daggmask som möjligt. Har nu plockat 1,5 liter men skall ge mig ut igen om det inte blir frost om nätterna för då kommer det inga daggisar.För den oinvigde så plockas daggmaskarna just i daggen som blir på kvällningen när de kryper upp för att leta mat. Man smyger sig sakta och tyst på dem med ficklampan tänd. Men om de hör dig så är de fortare borta än en fotoblixt. Fantastiskt att dessa varelser kan vara så snabba.
För de som inte vet vad daggmask är så är det lite karigare maskar som kan räknas som drendrobena Belgian blue. Maskar på 10-25 cm  som är så kraftiga att de tar en gammal Fibe maskburk och ringlar sig runt den för att likt anakondan strypa dem som om den vore en marschmallow.
 
Krokar har trimmats genom att lägga en rad med lyspärlor längs med skaftet så att det skall lysa upp lite nere på botten och trigga fisken till hugg. Viktigt var ju att lämna kroken så orörd som möjligt så jag knöt en linbite med spadeendknut högst upp på skaftet och trädde på ett gäng lyspärlor på denna. Avslutade med en kärringknut så att pärlorna skulle stanna på plats. Resultatet ser rätt så giftigt ut och kroken kan forfarande agnas med vad som önskas.
Spätta-krokar i olika storlekar.
 
Dessa krokar tror jag skall funka till såväl plattfiskarna som vitling, torsk och knot vilket jag tror kommer att bli vinstgivande under helgen. Att ha dessa "triggerslingor" monterade på detta sättet gör nog att fisken lättare träffar kroken i stället för strax bakom som ofta är fallet när man monterar på en jig utanför betet. Kommer även ha med gummimaggots för att stoppa masken från att glida av kroken för det funkade ju helt OK senast vi var nere. Men vem vet? I helgen kanske det är helt rena krokar som är det bästa?
 
Förhoppningsvis kan vi få lite förhandsinformation av de fiskare från Göteneklubben som är nere i dagarna 2 (tors-fre) med Freddan i spetsen. Freddan skulle i varje fall jag se på en havsfisketävling då han skall vara rätt så duktig på de platta fiskarna. Göteborgs havsfiskeklubb kommer även de att vara ute men jag tror inte att all information kommer fram om man frågar dem för de skall ju också vara med på SM.
 
När denna tävlngen är över så är vi inne i samma månad som Sverigepremiären i pimpelfiske går av stapeln på Stortandsjön SV om Sveg. Men än så länge är det väl bara Norsjö som stoltserar med blågrader i större mängd än så länge. Inte ens Noppikoski når upp till de graderna
Så det är bara att hålla alla tummar man har och se till att Mats "Gaisarn" Petterson inte far dit för att hjälpa till med ismaskinen för då vet vi alla hur det slutar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0