Mellanhelg

Har nu tagit en "vit helg" ifrån fisket.
Var ändå nere och kollade på Tärnans KM i internationellt mete som gick i Lidan. Blev ordentligt förvånad över strömmen som var då det inte har regnat så värst mycket den senaste tiden. Bottenfisken lös med sin frånvaro och 4 av 5 satt med löjpiskorna ända in i det bittra slutet. Trägnast med längre spö var Thörneling som satt in i det sista med T.A.P. Han hade tappat 2 större fiskar men annars var det mindre bra.
Av att bedömma farten på fisket såg Pierre starkast ut den stund jag var nere starkt följd av Askolin och Pelle.
Löjpiskorna var övervägande under Tärnans KM i Int-mete.
 
Att det var så gott om löjpiskor i stället berodde nog inte bara på strömmen utan även vinden som var påtaglig och välte lite grejer för de tävlandes.
 
Verkar varit bättre att förpassa sig till Orsa och vara med i Dalakampen där de fiskar i Ore älv och troligtvis satt alla med feederspön där idag. Skall bli kul att läsa om resultaten där för de kommer nog ut till oss dödliga som inte har FB med.
 
Har nu lyckats med konsstycket att fylla upp frysen med trollinglöja så jag fått börja på frys nummer 2. Första frysen är ju på 500 liter så det skall nog räcka ett tag. Löjan använs ju såväl till trolling som abborr och havsöringsmete. Tänkte även testa med ett par stycken i sundet om de fungerar och kan vara ett jokerkort på SM:et. Kanske det är en dräpare till torsken med?
 
Men de vanliga betena skall ju vara med som daggmask, lysmask, borstmask, sill och räka. Kanske även ta med en burk maggot då minimimåtten på fisken slopats. I stället släpps all fisk tillbaks direkt om man inte säger till att man vill spara matfisken. Har inte varit med om att någon sparat fisken dag 1 och då är det en kanonbra regel för även om man skulle få upp den delikataste fisken dag 1 skulle man ju inte ha en chans att förvara fisken så att den fortfarande var fräsch tills man kom hem. Andra dagen kommer man ju hem samma dag och kan ta tillvara på den på rätt sätt. Har ju fått en beställning av Ronja på plattfisk så det gäller att ligga i så man inte gör henne besviken.
 
Nästa helg blir det Hökensås med regnbågsfiske och styrelsemöte för sportfiskarna Skaraborg. Funderar på att testa något nytt för min del då det vanligtvis är aldeles för lätt att fånga dessa importerade fiskar. Har ju plockat en hel del regnbågar under åren och egentligen tappat lusten men någon gång emellanåt så kan det ju vara en kul grej. Förra gången var för 2 år sedan och då fick jag 9 stycken men det är nog mer fight i en strömlevande braxen för att klå upplevelsen.
 
Läste på Svegarnas sida att det är bokat datum för Härje/Dala-cupenden 29-30 November så det är förhoppningsvis inte mer än så kvar tills vi kan beträda isarna. Noppikoski hade snö i veckan och Malung hade 7 blågrader så det är ju på rätt väg. Tungt bara att vattentemperaturen fortfarande är över 10 grader och dessa batterier måste kylas ned innan det kan bli något ordentligt av det. Man får väl se om det kan bli en vinter som ger is på Vänerns öppna vidder eller att det blir bara småsjöar med påskpimpeln i Jämtland/Dalarna som grädde på moset.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0