Raftsjön Kvällstävling

Då har vi tagit en liten tur för att fiska lite av den ädlaste av alla fiskesätt nämligen pimpel från is.
Resan begynnde klockan 3 på morgonen och vi färdades längs med inlandsvägen och redan i Filipstad så möttes vi av lite vinterkänsla då det låg lite snö i skogarna och till och med fanns is på en del sjöar. 
 
Allteftersom blev det vintrigare och vintrigare och till slut var det riktigt trevligt ute i naturen. På norrsidan av ytterhogdal träffade vi på renar i mass som traskade upp på vägen så se upp om ni skall ta er norrut.
Framme i Östersund strax efter 11 så var det dags att äntra Eastern Palace för att äta buffé som vanligt.
Buffén på Eastern Palce var fin som vanligt.
 
In på affären i människobyn för att införskaffa sig lite matvaror för vidare transport till Raftsjön. Kännde att det inte var någon mening att fara till Strömsund innan tävling för att lämpa av grejerna till stugan så det blev att likt familjen Taikon plocka på sig grejerna i fält.
 
Kännde även att man skulle ta det riktigt lugnt för att orka med dels hela helgen samt även kommande vecka med SM i Norsjö som Grande Finale. Valde då att fiska i startsidan för det kan ju vara bra där med! Har i och för sig varit där varje gång på denna tävling men det har aldrig varit bra där.
Raftsjön vid starten.
 
Fisket började och redan i första hålet fick jag känna på varför jag tycker om att fiska i Jämtland. Först 2 småfiskar och sedan klöste det till i grejerna men fisken klev genast av. Fick senare en 3-hektos  och en sik som blev min första Jämtlandssik. Men massvis med fisk tappades på vägen upp eller fastnade i  iskanten så det blev inte mycket fisk upp i konten. Fick ihop 2,5 kilo vilket förhoppningsvis var i bottenskrapet.
Bäst i vårat gäng blev Patric Eriksson som petade ihop över 8 kilo mört och abborre.
 
Segrare för dagen får väl räknas som dagens skräll då det var Jesper Dyberg från Nora-Gyttorp som vann. Har nog inte sett honom i resultatlistorna tidigare så det var ju bra att en nybörjare vann.
 
I morgon väntar 2 nya tävlingar och då får vi se vad det är för sjöar då jag själv inte minns dem men i alla fall en av dem skall jag ha varit på förut. Men tyvärr minns jag inte hur sjön ser ut men det löser sig i morgon. Kanske det finns någon djupkarta att läsa in sig på.
 
Nu är det bara att ladda om för i morgon är det sovmorgon och vi skall inte gå upp förrän klockan 6.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0