Träningspimpel i Lappland

Nu är sötebrödsdagarna slut i Strömsund.
Vi tog vårat pick och pack och for iväg upp emot Norsjö.
Det sved ordentligt i själen att bara fara förbi den K-märkta granen i Lövberga och veta att det är fin is på Gåxsjön och lunsarna lokaliserade. Men, men det var bara att bita i det sura äpplet för annars kan man missa något annat kul. Och när nästa års arrangörer inte hörde av sig över huvud taget vilket jag själv ser som arrogant mot oss andra så for vi iväg emot Lycksele.
Isskulpturen i Lycksele var ovanligt liten i år så inte har det varit någon vargavinter som utlovat.
 
Väl framme i Lycksele möttes vi upp av Anders, Kasper och Gisela som skulle ledsaga oss för att få igång plockefisket i stället för lunsfisket. Ut på isen i 11 plusgrader och väldigt mycket luft. Luftombytet borde nog byta luft i Lappland var 5:e minut. Och trots att ytan var skrovlig och mjuk så fick man hålla i skryllan medans man borrade. Men fisk fanns det och det nappade direkt för samtliga och redan innan vi kommit fram hade Kasper redan dragit upp flera fiskar. Men vi fick försöka matcha honom på bästa sätt och nästan alla fick fisk redan i första hålet.
Ahlgren lägger in en extra växel när det närmar sig SM.
 
Vi testade igenom vattnet som vi gissar skall bli nästa års tävlingsvatten. (För vi har ju inte hört vilket vatten det blir) Lite för att se vad som skiljer fisket åt gentemot hemmafisket och Jämtland/Dalarna där vi har tillbringat den senaste veckan. Och visst skiljde sig det en hel del men vi fick en liten föraning om vad som gäller i detta området. Vi testade av vasskanter, uddar, undervattensåsar och djupfiske i hopp om att finna rätt storlek på fisken i rätt mängd. Men att det finns gott om fisk råder det inga tvivel om men man undrar hur arrangemanget skall bli nästa år om de inte släpper fiskevattnet förrän i Maj då ingen kan ta sig dit för att bilda sig en uppfattning om vad som gäller på tävlingsvattnet. Kanske att man vill se till at ha rätt utrustning utan att se ut som en trollingfiskare med aldeles för mycket utrustning med sig på turen. Hängslen, livrem och kanske något annat säkra upp med.
 
Men det blev en hel del fisk för alla och Ronja fick hela 39 fiskar innan hon gav upp i blåsten. För det blåste en hel del på sjön och längs med så många blåste omkull och isborren välte samt att skryllorna flyttade sig om man inte hade kvar fisken. Men även med fisken i så skuttade de till emellanåt. Vi fick ca 5 kilo var med blandad kompott och Anders som sprang på jagande matfisk plockade ihop 6 kilo på kortare tid. Men man fick i alla fall en liten bild om hur det kan vara. Och det ser bra ut. Med fisk på de flesta ställen och det gäller att hitta rätt storlek och mängd som vanligt. Men för egen del ser det ut att kunna passa mig.
Blandad kompott i konten efter fiske i Lappland.
 
Nu är vi framme i Norsjö och har installerat oss i stugan och tagit en pizza på människobyn men man kan snabbt säga att det är bättre pizzor i Lidköping. Så resten av helgen blir det nog att göra maten själv så att vi får det som vi vill och orkar med att ge järnet under helgens SM-tävlingar. Vädret skall ju bättra sig och vi kan ju bara hoppas på att det blir lite minusgrader inan start på lördag så kommer alla de tävlandes att spridas ut på större områden på Norsjön och alla kommer att få bättre fiske för häruppe hjälper det inte att borra på varandra utan om man skall placera sig här så får man leta upp fisken själv och då inte ha så många omkring sig. Och det underlättar att ha en god fysik för att ta sig till egna fiskeplatser. Så Jonas Gustavsson, Södergårdarna, LillThomas, Baddaren och andra löpstarka har en kraftig fördel i valet av fiskeplats.
 
Och på söndag har vi ett helt manskap som kommer att svära dyrt och heligt att till nästa säsong skall de ha slutat röka och snusa samt tränat upp sin fysik och då skall de banne mig visa ungtupparna hur fiske går till!
Mats stöpträning för Knallarna kommer bli överbelamrad och alla Knallar kan även de springa en mil i stöp och kan göra flera 5-kilometers förflyttningar under tävlingens gång. Och de kommer även att ha tid att fiska.
 
Men om kylan inte kommer innan lördag så blir det nog att traska omkring i sockerbitsis och det blir 2 steg framåt och 1 tillbaks. Kommer nog att suga musten ur många som inte har vana att gå i detta. Får se hur många som tar sig vatten över huvudet och inte klarar av att ta sig tillbaks i tid. Senast i Falun var det ju en hel del som inte hade räknat med att vinden skulle bli så stark och spåren yra igen så att de inte orkade ta sig hem inom tidsramen.
 
Kör nu försiktigt till Norsjö för det finns en hel del ren häruppe och flera träd har blåst över vägarna.
Ses på lördag efter fredagens fintrimmning av utrustningen.
 
 

Kommentarer
Postat av: Andreas N. Möller

Stöpträning ger resultat! Den här säsongen ska vi träna med skryllor fyllda med tegelsten på ryggen... Skitfiske på er alla! Ser fram emot morgondagens blogginlägg.

Svar: Gott att höra Möller men nästa inlägg kommer redan idag!
Tomas Leijon

2015-04-10 @ 10:59:57
URL: http://knallens.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0