Värmebölja

Då har vi fått värme igen och hettan blir lite väl häftig då man har vant sig med allt regn som varit.
Följde återigen väderkartan och for ner till Sibbarps camping i Malmö då vädret skulle bli bäst här nere i Skåne-land. Var förvånad att det inte var fullbokat då det är högsemester och endast en enda camping i Malmö och den är inte överdrivet stor heller. Lite av varför fick vi reda på redan första kvällen då vi vid incheckningen möttes av en lapp om att det skett stölder inne på campingen såväl i tält som i husvagnar.
 
När husvagnen var uppställd och låst så gick vi på en rundvandring runt området för att se vad vi kunde vänta oss de dagar vi var här. Redan i restaurangen där det var uppträde med en sångare satt det glest med folk och de bord det satt folk vid kunde man knappt se dem för alla vattenpipor som syod på borden. Utanför var hela parkeringen full med bilar av alla folkslag. Rumäner som bunkrat upp stora delar av parkeringen och spritt ut allt de har så att det såg ut som värsta soptippen.
 
Vidare ut runt Sibbarp gick vi en rundvandring och det var fullt med Araber som gapade och skrek på varandra och vattenpiporna var i full gång runt varenda buske som spred varierande söta dofter som jag inte kännt i sådan mängd sedan jag var på Gambianska klubben i Göteborg. Hela strandområdet var som en enda dimma och en ganska otrevlig stämning överlag. Har förståelse till Calle Rosslins ansiktsbehåring då man lättare kan smälta in i Malmö med denna.
 
Gick man sedan på dessa platser så såg det ut som om det var någon form av soptipp för man lämnar ju alla grejer efter sig precis där man är och det gör ju alla med ett barns intellekt. Några enstaka hade i alla fall samlat ihop sitt skräp i kassar och ställt dem synligt så att någon annan kan ta hand om dem men det hjälpte föga i detta fallet för de flesta lämnar bara skräpet rakt uppochner där de är för tillfället. Inte konstigt att det händer både det ena och det andra i Malmö då det blandas vilt mellan alla dessa nationaliteter som redan innan de kommer hit hatar varandra och slängs in i mass i getton där hatet bara frodas.
 
Slappade lite under söndagen för att ta en tidig morgon och vara med på inspelningen av sommarlov som sänds ifrån Malmö så det blev att söka reda på området under söndagen för att ställa klockan på 06:00 och fara dit på måndagen. Vi var ju inte först men bra nära och fick bra platser att se liveinspelningarna på plats.
Ronja framför Buster som är inspelningsplats av sommarlov.
 
Efter detta tog vi en liten tur runt området för att se vad som finns där och Malmö som i mina ögon är en stad som aldrig blir färdig för de hinner inte bygga färdigt något innan det läggs ned eller ändras. Borta är allt det lummiga fina som fanns förut och nya slum-liknande områden byggs lite varstans ochdet värsta är att Lidköpings politiker vill bygga sin hamnstad i Lidköping på samma sätt som i Malmö så jag råder Kjell Hedvall att ta sig en vecka till Malmö så han får se att det inte alls är så som Lidköping skall byggas. Inga parkeringar där folk skall bo för i framtiden åker ju inga i bilar!!!  Hål i huvet redan där för man åker ju i alla fall något. Kommunalt är ju inte att tänka på då det inte finns anslutningar som räcker.
Turning Torso! En av Sveriges i särklass fulaste byggnader.
 
Men hela Malmö börjar likna mer och mer mellan-Europa med skabbiga byggnader a´la Ungern och liknande länder. De har möjligheten att skapa en riktig oas i Sverige här men låter bara allt förfalla. Bara enstaka ställen som skall vara specialister allihop men det syns inte som att underlaget finns för att de skall klara sig i längden. Men de har fina lokaler och ett gott yttre.
 
Tog en eftermiddagstur bort mot Danmarksbron för att se om de fick någon fisk därborta men det enda som kom upp var några ynkliga näbbgäddor så jag gick och spanade lite i vattnet. På vägen tillbaks fick jag en känsla av att något var i vattnet så jag sträckte på mig och fick se en Multe för första gången. Kul att äntligen få se en live. Den var 4-5 kilo och man kunde bara fundera på hur en sådan hade varit att fightas med. Satt kvar en stund för att se om den kom tillbaks men bara ett par stim med idar i 1-2 kilosklassen sam förbi.
 
Kul också att få se vindparken som byggts ihop med Danmarksbron. Många var de som höjde rösten åt att det skulle byggas med att det skulle bromsa flödet i sundet och att all plattfisk skulle förvinna. Det var såväl yrkesfiskare som fritidsfiskare som brukade lägga sina spättegarn där och höjde sina röster. Numera är det fiskeförbud runt parken och har blivit en fristad för alla fiskar som finns i området och de kan nu växa upp och föröka sig i lugn och ro så fisket har i stället blivit bättre.
Den omskrivna vindkraftsparken söder om Danmarksbron.
 
Nej nu får vi se var nästa destination blir och när. För vi har semester och åker dit vi vill. Bara vi är hemma så man hinner plocka ihop grejerna inför nästa helgs SM i INT-mete som går i Norsholm vid Brådtom slussar. Revansch!
 
Sköt om er så ses vi!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0