HDH dag 2 på Tenningen/Stordammen

Deltävling 2 i HDH-cupen gick idag av stapeln på Tenningen/Stordammen nordöst om Orsa.
En sjö som används då tillfälle ges och snön inte ligger i vägen för att kunna ta sig fram. Förra året var ju ett dåligt vinterår för oss från södra Sverige och även däruppe är det lite väl lite vinter för årstiden. Att det blir så varmt som det varit i helgen är ju heller inte bra för då bygger isarna för dåligt men snön försvann ju nu så om kylan kommer så kan det bita till ordentligt och ändå bli bra.
 
Dagen började uppe i Sveg med frukost och stugstädning och sedan en tur söderut för att ta sig ned till tävlingen. Vi tog lite extra tid på oss för att kunna köra lugnt och fint då vi inte litade på underlaget då vi trodde att även 45:an skulle vara svinhal. Men det var lite varmare än vi trodde och  vägen var ren och fin på de övervägande ställena men bekymren började när vi for in mot Rosentorp.
 
På grusvägen var det en hinna med is med ett skikt vatten ovanpå och var således ganska halt. Längre fram blev det ändå svårare att köra då vägbanan var ganska spårig med. Och om man körde ut för att få lite grepp i kanterna så var det tjällossning och mjukt. I de sista backarna rann det små bäskar och man kunde gissa hur vägen skulle vara efter tävlingen. 
 
Men alla kom fram till slut tror jag. Även de som fick punktering på vägen och domkraften pajjade hann fram i tid. Och väl framme så avtog regnet som varit över oss nån halvtimme på vägen dit försvann och blev ganska klart väder men oroväckande varmt.
 
Ut på isen som denna dagen då var helt blank då all snö hade smält efter lördagens regnande i Orsa med omnejd. Vackert och lättgått men oroväckande då ytan redan började bli mjuk.
Kjell och Ellen smider planer inför tävlingen ute på blankisen.
 
Vi gick ut mot den planerade delen av sjön och hade helt slått ur hågen att ta följe på Dyberg som vann i fjol. Och det var ju helt rätt för det var ett 20-tal som ville dela på samma fisk så det var skönt att man lät bli. Är ju mer roligt om man kan hitta fisken själv. 
 
Vi gick ut till djuprännorna då jag själv trodde att det skulle bli djupfiske eftersom det var blankis. Och vi blev en liten klunga som började där men vi skingrades snabbt då ingen fick fisk. Alla spred i väg åt olika håll och jag tänkte att jag går åt det hållet där jag blir själv. Och efter ett par hål fick jag min första fisk. Den var aldeles ensam och jag fick göra ett gäng hål till innan nästa fisk nöp på 40 cm vatten. Fortsatte en lov och ut igen men det var bara sporadiska fiskar som ville bita.
 
Men jag hade bestämmt mig innan att det var där fisken skulle ta och förr eller senare skulle de ju nappa!
Så jag fortsatte i området och testade emellanåt lite gammelhål och det var ingen större skillnad. Det kom nån fisk här och vart  men aldrig några serier. Alla djup kunde fungera men i slutet gick jag in och gjorde en rad med hål som inte gav något under första rundan men andra rundan gav dagens bästa hål med 5 st. Så i efterhand skulle man perforerat detta området i början och fiskat på det i slutet. Men det vet man ju aldrig på förhand.
 
Trögt var det för många idag och mina 23 fiskar räckte ju inte idag heller. Det var ju bara 1,5 kilo. Men det skulle visa sig att dagens segervikt sträckte sig strax över 4 kilo så då var det ju trögt för alla. Segrade gjorde föga förvånande Jesper Dyberg strax följd av Chefen Nilsson. Båda från Nora/Gyttorp. 2 fiskare av rang som vi säkert kommer att få skriva mer om i vinter.
Bild på dagen segerherre byts ut mot 91:an Karlsson i förebyggande syfte för att bilderna inte ska bli uttjatade.
 
Bäst ur vårat gäng blev Teittinen och till Andersén får jag bara säga hahahaha. Bror Olsson hade ingen höjdarhelg och stod inte att känna igen. Han har nog varit på för mycket galej för jag rådde på honom 2 dagar i följd och det minns jag inte när det hände senast!
 
Nu är det en vecka till avslutningen av cupen och helgen därefter skall det bli tävling på Gryveldammen som är ett av mina favoritvatten. Dels för att det ofta är skapligt fiske på blandfisk. Dels för att vinnarplatsen inte har varit samma 2 gånger så länge jag har varit med. 7-8 gånger. Oavsett vart vi går ut så går det att nå hela sjön utan att man behöver knäcka sig (förutom då det är snö eller stöp i massor)
 
Så vi får väl se under veckan hur det löser sig med boende och vilka som skall åka med när, var hur vi åker. Det blir ju 2 nya sjöar för min del och det är ju kul. Vet heller inget om hur fisket är där och tar gladeligen emot information om bägge sjöarna. Djup, fiskstorlek eller annat som kan vara matnyttigt.
 
Men om ni åker dit så kör försiktigt. Speciellt om ni inte varit ute på vintervägar tidigare denna säsongen.
 
Sköt om er så ses vi!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0