Pimpelfiske i helgen

Nu är det äntligen dags. Premiärpimpel!
Förra helgen var det tänkt men en envis infektion stoppade den planerade premiären på Porfyrdammen men nu skall det bli av. Bilen är iordningställd och det känndes lite lyxigt att bara åka in och få på vintersulorna utan att behöva röra ett finger. Och sommarhjulen blev tvättade och fina med.
Nya sulor på åkedonet!
 
Förberedelserna har väl varit lite vaga och man har mest fått gotta sig åt andra som varit ute på sina premiärer en efter en. Men tacksamt nog har de delat med sig av bilder och rapporter av varierande slag.
Själv har jag jagat bloodworms som en besatt men det verkar vara dödfött. Det finns larver att beställa från utlandet men då kvalitén är så undermålig och frakten så dyr så låter jag bli. I alla fall för tillfället. För att chansa med stora pengar och sedan få kasta stora mängder av det så är det absolut inte värt besväret.
 
Medans det var hysteri hos många handlare med en så kallad "black friday" där det dumpades ut vissa hyllvärmare till snorlåga priser där det var många som visade upp sina allra sämsta sidor och det var slagsmål om grejerna även om de inte behövde dem. På en butik här i byn så blev såväl personalen som en liten flicka översprungna för att det skulle sparas 40:- på en vattenkokare. Helt absurt!
Jag själv tog det lugnt då jag bara har kvalitetsgrejer och ingen större brådska att tömma hyllorna. Jag tog i stället min egna version av den och fyllde på lagren med Benkaskryllor så nu finns det några stycken så att det borde räcka i alla fall fram till jul.
Black Friday!
 
Men inför den stundande HDH-cupen är det några som visat intresse för att hänga med så jag började leta efter något boende. Kollade först med Orsa camping men den hänger med i tiden och är numera flyktingförläggning så där var det bara att lägga ned denna vinterns boende. Sökte vidare och Noppikoski har några sängplatser men hälften är även där flyktingförläggning. Sökte vidare upp till Svegs camping och där bokades en stuga över helgen för 6 personer. Vi var ju bara 2 bestämda på att åka upp men jag chansade. Men innan kvällen var slut så var sängarna uppbokade så nu blir det fullt ös.
 
Helgens sjöar blir på lördagen en ny upplevelse och namnet på den är Masjön vid Älvros. Vet ingenting om sjön men det kommer nog att bli kul oavsett fiske. Gillar ju att fiska på nya sjöar då man kan ge sig ut förutsättningslöst och göra alla fel som finns och dominera med fiskesätt som normalt sett inte ska fungera i sjön.
 
På söndagen blir det att åka nedåt Orsa för att fiska i stordammen som vi var i förra vintern. Kommer ihåg de glosögda abborrarna som fanns där och det var svårt att få en abborre som hade så små ögon att de passade att sätta på kroken. Kul sjö bara man jobbar på fisken. Om jag inte minns fel så kunde man gå över en ås och fiska i ytterligare en sjö där det bara gällde tafs och mormuska men den gången var det 3-krok som gällde.
 
Skönt att säga att nu börjar säsongen. För även om man inväntar en bonus på våren så är det ju en underbar vinter framför oss.
 
Glöm nu inte att det är vintervägar uppåt så kör försiktigt och håll avstånd. För jag vill träffa er alla på nån is nu i vinter.
 
Sköt om er så ses vi!

Kommentarer
Postat av: Daniel Lovén

hejsan har du någon benkaskrylla kvar? isåfall vad för pris? ska vara med på hdh i helgen om du kan ta med en dit.

MVH / daniel lovén

Svar: Visst finns det några få kvar. 1500:- för dem men hör av dig i tid för vi har långt att åka!
Tomas Leijon

2015-12-02 @ 21:51:45
Postat av: Anonym

Hej ta med 1 st åt mig. Är inte säker att jag är med på lördagen .. men på söndagen är jag med beror lite på våran älgjakt Mvh daniel

Svar: Jag tar med en till dig. Om du bor längs med 45:an så åker jag upp på fredag eftermiddag om du vill ha den då! Gäller endast söder om Sveg.
Tomas Leijon

2015-12-02 @ 22:36:39
Postat av: Niklas Klaar

Hej Tomas, skickar en fråga även här. Jag är intresserad av att köpa en Benka Skrylla. Har du någon sådan kvar. Jag bor i Tranås och står gärna för frakten om jag kan komma över en sådan.

2015-12-29 @ 19:55:26
URL: http://sportfiskeitranas.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0