49 timmar till start av pimpel-SM

Då är det torsdag morgon och förberedelserna fortsätter inför stundande SM-helg.
Allt skall vara i ordning och packat och klart in i minsta detalj. Hör många som känner sig stressade över att inte hinna med sina egna grejer och jag vet hur det känns. Förberedelser med krok, pirkar, larver mm skall vara så tip-top som det kan bli och då blir det lite att göra.
 
Förberedelsarna för SM börjar för egen del ett år innan starten men finliret komprimeras ändå till de 2 sista veckorna innan helgen. Det skall finnas allt som sig bör för att tillgodose alla hugande spekulanter och förberett så att det går så fort som möjligt på plats. Då vissa grejer skall tillverkas så krävs det att vara ute i tid så att de hinner tillverkas och inte blir något "hafsverk" utan håller den klass man kan kräva för att få ett fungerande fiske.
 
Tävlingsledningen har som vanligt ett digert arbete med att sammanställa allt innan tävlingen och det är ju mer än bara startlistor och startkort. Parkeringar skall ordnas, målfållor monteras, avruskningar skall sättas ut, priser införskaffas, isar kontrolleras och i detta fallet så har även isen plogats. Allt för att de deltagande skall ha en chans att ta sig iväg en bite på isen så att det inte blir folkstockning i startdelen. Trots detta kommer det nog ändå att bli trångt i startdelen då det utanför de plogade banorna kommer att bli tung-gått.
Plogade banor finnes på den idividuella delen. Vem vet det kanske plogas ändå längre?
 
Inför lagtävlingen håller de på med att kolla förhållandena om det skall plogas där med och det får de se som skall vara med då. Själva lämnar vi området på lördagen då vi inte kvalat in i lagtävlingen och beger oss hem till premiärpimpel i hemmalänet. "Lilla SM" som tävlingen kallas skall väl gå av stapeln fast nu på Mullsö i stället för Alvasjön om jag är rätt informerad.
 
Iskontroll göres av Jonas Gustavsson som tyvärr inte skall vara med på SM utan kollar isar för glatta livet i stället. För det hade nog varit flera som spelat på Mr 100% som spelhäst. Hade ju själv gjort det då han radar upp den ena prestationen efter den andra. Senast var det ju seger på Kättbosjön i Dalarnas DM
 
På tal om spelhästar så är inlämningstiden av pimpeltips-SM avslutad och det var riktigt intressant att se vilka som spelades och hur många olika varianter som skulle bli. Men antalet spelande varierade ordentligt i de olika klasserna och det har väl lite med att göra hur många startande det är i respektive klass. Det har spelats på mellan 2 och 9 olika "spelhästar" i klasserna och totalt 59 spelade segrare. Vilka det spelats på lämnar jag inte ut förrän i morgon av respekt för de tävlande och det kommer inte att skrivas hur många röster de fått var.
Segrarvikten varierar ordentligt men om man drar ett snitt av dem så vinns det på 8717 gram under lördagen.
 
Det kommer då att bli en hel del fiskar om snittet är 20 gram så blir det närmare 435 fisk och det är ju inte omöjligt för de flesta. Men att man behöver jobba lite för seger finns det inget att tveka över. Det är ju inte bara att glassa ut på isen med tron om att man springer på bjässarna som finns i sjön utan skulle man råka få någon fisk över hektot så är det ren bonus. Själv tror jag på 3-kroksfiske till 90% och tror att man inte kan vara lika snabb som segraren med tafs. Balanspirk följer med men kommer troligtvis inte att användas. Men lämnar man den hemma så är det väl just den som behövs för dagen trots att man är på Runn.
 
Så ta det försiktigt på vägarna nu upp eller ner till Dalarna så ses vi där.
 

Kommentarer
Postat av: Lasse G

Det är nästan bara lössnö ca 25cm på isen och det är inte speciellt jobbigt att gå utanför banorna då man inte behöver lyfta fötterna speciellt mycket för att ta sig fram. Finns nog några ställen med mer snö och då kan det också vara vatten med. Men på de flesta ställen är det bra.

Svar: Tack Lars! Det lättar mångas hjärtan så att det inte blir trångt a la Ryssland!
Det skall bli kul att komma upp och ta en dust med alla!
Ses på lördag.
Tomas Leijon

2015-02-05 @ 15:52:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0