Östersjön på lördag

Nu står det klart och är bekräftat att R.S.T och Skaraborgs DM går på Östersjön i Värmland.
Känns lite o-ortodox att säga att Skaraborgs DM skall gå av stapeln i Värmland. Men vad gör man om isarna inte infinner sig. Vi beslutade att om det är odugliga isar i Skaraborg så använder vi oss av R.S.T för att kunna avgöra vårat DM. Finns ju fler inflikningar som kan och borde göras då det finns flera synvinklar på det hela.
Vi har ju som regel att de 3 första fisketävlingarna som går på söndagar i Skaraborg skall räknas som DM.
 
Men vad händer om en av dem är under SM-helgen?
Vad händer om isen lägger sig efter R.S.T?
 
Det kan ju dras i långbänk om detta om man får säga som Torbjörn Fälldin en gång sade men det enklaste är enligt mig att: Om ingen DM-tävling genomförts före R.S.T så gäller just denna tävling som DM och därmed slut.
Sedan kan man fiska de andra tävlingar efter som om det aldrig varit några is-problem.
Ett litet krux är ju då att R.S.T inte är sanktionerad och klassindelningen är lite annorlunda. Men det blir ju bara lite extrajobb med uträkningen av vårat DM men det är i alla fall avgjort.
 
Om man inte gör denna brytning så kan det ju bli så att folk åker (mot sin vilja) till ett annat distrikt för att deltaga i DM. Om isen kommer senare så blir det ju ett jäkla liv om att den inte räknas.
Det kan även bli så att den anrika 5-timmars på sjön Viken kan ingå i DM-serien och hur gör man då vid skiljevikt vid lika poäng?
Nej ha R.S.T som deadline för att få vårat DM avgjort så blir det lättast för alla att komma ihåg det och även få lite förhöjd status på denna tävlingen. Dels att vi får en chans att hävda oss lite bättre mot tungviktarna Örebro och Värmland.
Nog om detta.
 
Östersjön bjuder på ett varierande fiske och vart man skall gå vet man ju inte förrän efter tävlingen för den kan ju avgöras i stort sett vart som helst. Man kan sitta i kanterna och plocka upp en hel del småfisk, men även gå ut lite och blanda fångsterna med lite bonusar eller rent av gå ut och dunka upp nors-abborre på lite djup.
Eller göra som Challe gjorde första gången då han bestämt sig för att gå över till andra sidan och hittade en vassrugge mitt ute på sjön med några borrhål runt om. Stannar där gladeligen i tron om att han hittat ett grund. Starten går och han svarvar sitt hål och börjar repa lina. Hoppsan-! 20 meter djupt! Bara en vassrugge som följt med den första isen och stannat där när det frös på igen. Inte ett napp där och slokörad fick han gå vidare.
 
För att hitta dit åker man på väg 26 mellan Storfors och Filipstad och svänger in mot Nykroppa. Kort in på denna vägen är det en stor blå byggnad som vi stannar vid på deras parkering. Sedan är det bara över vägen nedför slänten till sjön. Troligtvis behövs det halkgaloscher och om man behöver beten vet man inte innan tävling. Men fisk finns och det är bara att välja rätt för dagen. Segerplatsen kan ju som sagt vara vart som helst runt om hela sjön men jag tror att det är någorlunda strandnära men skulle gärna prova på något grund ute i sjön för det måste det ju finnas. Kuperat härligt landskap runtomkring borgar för liknande botten.
 
Men vi får se hur det blir på denna tävlingen och eventuellt blir det en tävling i Knalleland på söndagen. Sjö meddelas på fredag. Men även på lördag kommer de nog att köra sin första serietävling och det är ju kul för dem men surt för oss som åker på R.S.T men man kan ju inte vara överallt. Helgerna skulle vara längre!
 
Kör försiktigt så ses vi på lördag i Värmland.

Kommentarer
Postat av: Möller

Ingen fara på taket. Vi har sagt att vi måste kunna genomföra minst 4 deltävlingar för att köra en serie. Ser mörkt ut just nu. Vi vill ju att ni ska vara med oxå så i helgen kör vi iaf ingen serie!

Svar: Hoppas ni får ett riktigt skitfiske på lördag för på söndag kommer vi om ni ordnar is.
Tomas Leijon

2015-02-12 @ 21:49:07
URL: http://knallens.wordpress.com
Postat av: Andreas N. Möller

Vi kör på söndag och ni är så välkomna! Info kommer på bloggen om en liten stund. Skitfiske på er imorrn!

Svar: Härligt!
Tomas Leijon

2015-02-13 @ 14:19:59
URL: http://knallens.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0