SM 2015- 2016 i pimpel.

Har nu kontaktat de personer som är ledande i tävlingsstyrelsen inför 2016 års pimpel-SM.
Har fått det bekräftat av Anssi och dem i Lycksele.
Vid kontakten ställde jag ett förslag till dem att: Då det är mycket folk som är uppe och surrar i området mellan påskpimpeln och SM i Norsjö så varför inte ställa till med en liten tävling inför pimpel-SM både 2015 och 2016 samtidigt?
 
Att det är långt att åka för många och mängder av tävlingsfiskare stannar och frifiskar i stället för att åka bil fram och tillbaka 2 helger i rad så kan man ju göra 2 flugor på smällen. När de bestämt sig för vilket tävlingsvatten det skall bli inför SM 2016 så kan det anordnas en insatstävling på onsdagen innan SM 2015 i Norsjö.
Allt för att vi skall få en bild om hur vattnen är och hur man skall förbereda sig bäst inför nästa års SM.
Tror att det är en hel del som håller med om detta och är intresserade av detta och jag vet ju flera bilar fulla som har samma tanke.
 
Att anordna en insatstävling kan vara bra då det är en förhållandevis nystartad klubb som anordnar så att de kan få rutin i att arrangera tävlingar. Anordnas denna tävling så kan de samtidigt se vad som krävs inför ett arrangemang så att själva SM blir den fest det förtjänar. O-avsett om man skall på SM eller till Lofsdalen så tror jag själv att det är högintressant att genomföra denna tävlingen.
 
Att det är någon form av Norrlandsfiske som gäller men även de skiljer sig ju markant från sjö till sjö. Ena sjön så är det grundfiske och nästa djupfiske. Stora pirkar, små pirkar eller tafs och mormuska? De flesta Norrlandssjöar innehåller ju en hel del klunsar men hur mycket är det på SM-vattnet? Frågorna är ju fler än så men de i tävlinsledningen skall ta det i beaktande och återkomma med information om hur det blir det tilltänkta onsdagen.
 
För i och med onsdagen så hinner alla komma ifrån påsk-pimpeln och för dem som inte är med så kan de komma upp redan på onsdagen och få fiska av sig resdammet och ändå ha 2 dagar att förbereda sig inför SM med fiske eller vila efter önskat behov. Kanske prova på lite rödingpimpel då man ändå är i röding-land eller ta en skotersafari ut på nejderna är ju inte fy skam heller. Finns väl lite uthyrning och guidade turer lite var stans och kanske det finns en möjlighet att åka hundspann?
 
Norrland har ju en hel del att erbjuda i upplevelser och det blir ju inte som på hemmaplan med någonting och det är ju naturen som gäller. För asfalt och betonglivet det har vi ju så det räcker söderut så man får ta till vara på när man kommer upp i Paradiset och se till att njuta ordentligt för efter SM så är det ju slut med det för sörlänningarna och tillbaks till sommarlivet och längtan inför nästa vinter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0