Aspen idag

Då har vi varit i Värmland idag igen. Ny sjö som aldrig satts foten på av någon av oss i bilen men vissa rykten florerade innan start om att det skulle finnas fin fisk i sjön. (Vilken sjö finns det inte i?)
24 glada fiskare varav 7 kom från Skaraborg. Vi trotsade vädret som var lite sämre än beräknat och det snöade och blåste tävlingen igenom.
 
Ronja bad om att inte behöva gå för långt idag så då tog vi det lugnt i bilen en stund med lite fika och mysigt. Allt för att hålla värmen och inte behöva stå still för länge innan start.
Vi gick längs med landsvägen och när vi kom bort till fiskesträckan där vi hade planen att börja längst in vid avruskningen längs med inloppsrännan såg vi att det stod 2 fiskare redan som redan ställt sig strategiskt för att ta tillvara på erbjudandet att få fiska längst in mot mynningen.
 
Gick då längs med en hage för att vi skulle få ett "eget" område att börja på. Längs med stranden så var det en tarm på ca 25 meter som var innan avruskningen mot rännan som var avruskad 3-400 meter! Förståndig avruskning eftersom det strömmade på skapligt och var öppet ganska långt.
 
Starten gick och vi började fiska. Gjorde flera hål men först när jag kom inåt vasskanten på 1,4 meters djup nöp det i en fingerfisk. Ronja kännde ingenting och vi beslöt oss för att flytta. Såg då att den ene fiskaren som startat i början var på väg åt vårat håll och den andre hade tagit några steg ännu längre upp och satt och småfifflade med händerna framför sig. Ack och ve det var ju Ingemar Lindgren som satt och fläskade aldeles själv först innan Lennart Khilestad gjorde honom sällskap. Ingemar som provkörde den nya Kinnepirken också!
 
Kom fram och då hade även Kristian Bergström slått sig in bland kombattanterna. Alla 3 satt och vevade fisk och storleken var bra med! Fick snart 2 skapliga fiskar men sedan blev det bara mörker för min del. Ronja fick lite småfisk bakom ryggen på Khilestad men annars så var det ökenfiske för oss båda. Vi fick agera åskådare när trion drog fisk efter fisk och själv hade jag knappt några mer känn än de 27 fiskar jag fick. Ändå testade jag igenom i stort sett alla grejer jag hade med förutom balans och mormuska.
 
Förstår hur Niklas Strengelsrud känner sig då det går troll i grejerna och fisken inte tar som sig bör. Att sedan få se på när denna trion som blev 2:a Ingemar Lindgren 4339 4:a Kristian Bergström 3081 och Khilestad 5:a på 2939 medans jag själv vägde in 929 gram! Trodde dock att jag var mycket längre efter än så då vi var på isen och att de andra hade 7-9 kilo men så var det inte riktigt. J-H Branell klev in som en katt bland hermelinerna och knep 3:e platsen med sina 3932 gram. Men dagens segrare Ola Danielsson SFK Wasa var det ingen som kunde hejda. Med sina 6636 gram var han 2,3 kilo före 2:an Lindgren.
 
Bäst i bilen blev "brorsan" som slog mig med ett hekto och Ronja petade ihop 304 gram och slog 3 st i den öppna klassen. Bra jobbat Ronja!
 
I morgon var vi i valet och kvalet om vart vi skulle åka. Antingen till Österjön vid Nykroppa i Värmland som har ett blandat fiske och kan ibland erbjuda nors-abborrefiske eller Ekolsundsviken i Mälaren där Järfällamästerskapen och pimpelsport cup går av stapeln. Valet föll på Mälaren så att vi ska få rycka av oss lite. Albin har ju lite att leva upp till som mästare på sjön då han vann juniorklassen på SM senast där så man får ju passa sig! För Evert blir det premiär på sjön och vi får se vad han tycker om det.
 
2 Knallfulla bilar blir det med och de åker ända från Falkenberg för att komma dit så det blir nog ingen skönhetssömn för dem även om det behövs! Själva far vi iväg vid 5-tiden i morgon bitti och vi får hoppas på bra väglag så skall vi vara framme i god tid. För övrigt kan jag väl påminna er om SM-tipset som ni kan lämna till mig direkt på plats i morgon. Glöm bara inte att fylla i kontaktinformation om det nu skulle gå bra för Er.
 
I övrigt ber jag er bara : Kör försiktigt så ses vi vid Ekolsundsbadet i morgon bitti.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0