Helgens fiske.

Sitter och funderar på vad som skall bli av denna helgen.
Det varma vädret har gett urusla förhållanden för isarna i trakten och det ser ut som att bli ännu en helg som tillbringas i bilen. Om Knallen kör igång sin serie så blir det ju den som gäller men Mats har väl hällt fullt av sand i tanken på ismaskinen så den verkar obrukbar. Men vem vet? Kanske Björn Ölmdal trollar med knäna och kör "full frys" för hela slanten och kan ordna till något.
 
I Värmland har de också helt fel väder för att bygga broar, Förlåt isar. Så den flyttade tävlingen från Grumsfjorden till Skattkärrsviken är -Flyttad. Nytt vatten är Humsjön bortåt Arvika. Och det lockar inte speciellt och det finns alternativ. Fagersta arrangerar på södra Barken och det lockar ju lite mer. Men å andra sidan skall det komma snö som ställer till det i trafiken. Bortåt en decimeter skall det komma under lördagen och det är ju bara en uppskattad siffra. Blåser det så blir det drivor och det är ju aldrig kul att köra bil i samt att det är väldigt sövande att köra bil medans det snöar. Så man får se vad det blir under lördagen.
 
Vad det gäller på söndagen är ju att på Kyrkviken i Arvika går Värmlands DM och det lockar betydligt mer än Humsjön. Tror inte jag har varit där men har hört en del om sjön och det låter kul. Södra Älvsborg ska köra sitt DM med men isläget är ju prekärt och tävlingen inte säker ännu.
I Dalarna är det tävling på Kättbosjön men det är nog allt för långt för att åka bara över dagen. Det börjar bli valkar på bilåkarmuskeln nu!
 
Så vi får väl se vad som blir nu på de 2 sista tävlingarna innan SM och om det finns några som visar SM-form och blir tippade som spelhästar i pimpeltips-SM. För det är mycket intressant vilka som spelas och den listan över "spelhästar lägger jag inte ut förrän nästa fredag så att alla vet vilka de skall ha uppsikt på. Min egna startlista (som är utom tävlan) lägger jag först ut när starten har gått. Eventuellt med lite motiveringar till varför jag tippar som jag gör.
 
Har även varit lite intressant läsning på pimpelsport.se där Jesper Dyberg delar med sig av sitt tafsfiske och breddar kunskapen om denna metoden. Där kanske jag skulle kunna skriva om hur man fiskar med en Vänerpirk men det är nog få som är intresserade av det. Jag hade ju en kurs med Charlie Malmgren på Borgviksjön och man kan nog tro att han fattade vinken med hur man skall bete sig med denna pirken för han satt ju bara några meter ifrån och fick se på när jag drog fisk.
 
Trodde ju nu att jag skulle få nyttja Vänerpirken på lördag men nu blir det nog inte så då de vattnen inte är tillgängliga.
Har även läst om en massa regnbågar som "rymmer" från diverse odlingar som Ströms Vattudal i Jämtland och i Mora i Dalarna där regnbågarna nu förpestar dessa vatten. Hoppas nu det är många som åker dit och tömmer sjöarna på alla dessa rymlingar då de förpestar vattnen å det grymmaste. Så vräk upp så mycket som möjligt då det är ren miljöförstöring att låta dem vara. Även om de sällan förökar sig i vattnnen i Sverige så äter de allt som kommer i vägen för dem så att det inte blir så mycket mat kvar till de inhemska fiskarna.
 
Det var ju inte så länge sedan det kom ut en massa regnbågar i Siljan och nu händer det igen. Om det är sabotage eller försäkringsbedrägerier låter jag vara osagt men det är stor synd och skam att det får ske om och om igen. (Gäller inte bara Siljan). Dessa olyckor har ju drabbat flera vattendrag och även Vänern vid flera tillfällen och det blir ju bara att det odlas ändå mer fisk. De kan hållas till slakterier eller put-and-takesjöar och ingen annan stans. För de är ju kul att fiska emellanåt och alla kan få dem till att nappa. Så på med starka linor och töm dessa vatten på rymlingarna så snabbt det går.

Kommentarer
Postat av: Möller

Kör dom en öppen tävling på kyrkviken samtidigt som lag-DM?

Svar: Hoppsan!Missade att det var lagtävling. Får kolla om det är individuellt med. Annars får man söka något annat eller ha en vilodag. För jag åker troligtvis inte till Dalarna för en dags fiske.
Se till att hålla Mats borta från ismaskinen ett tag nu.
Snälla!
Tomas Leijon

2015-01-29 @ 21:32:18
URL: http://knallens.wordpress.com
Postat av: Möller

Haha! Promise :)
Ok, ja vi får höra med dom. Ser mörkt ut med tävling här nere tyvärr men man vet aldrig. Avstår också Dalarna denna helg.

Svar: Endast lagtävling på söndagen. Det verkar enligt Kalle OK att komma med ett lag och deltaga men man kan inte ta medaljer eller kvala in till SM denna vägen som utböling. Får se om man ändå drar sig till Dalarna då det är söder om Mora!Kättbosjön skall ju ha ett gott fiske går det rykten om.
Tomas Leijon

2015-01-29 @ 22:11:31
URL: http://knallens.wordpress.com
Postat av: Möller

Ok, misstänkte det... kan finnas alternativ söderut. Info kommer så snart jag har allt klart.

Svar: Låter fint.
Tomas Leijon

2015-01-30 @ 14:42:48
URL: http://knallens.wordpress.com
Postat av: Stefan Simon

Vill bara säga att Humsjön inte alls är en dålig sjö!.
Det är gott om lunsar och medelvikten på fisken är 75g eller mer!.
Det roliga är att det mesta brukar fungera, bäst brukar tafspirk vara, men även mina stora pirkar och balansare när man träffar på de stora!!!!!.

Svar: Ja vi har inte bestämt oss ännu. Antingen Humsjön eller Södra Barken. Nu dök det upp en tävling i Nässjö också men det lutar nog åt Södra Barken. Vi får se i morgon hur vi bestämmer oss och vilka det blir. Ha ett riktigt skitfiske om vi inte ses.
Tomas Leijon

2015-01-30 @ 15:57:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0