Jesper vann på Siksjön.

Dagens tävling blev lite speciell på många sätt. Dels för att jag felbedömde tiden för att åka dit, dels för att jag var så självsäker på att jag visste rätt väg att jag inte kollade kartan innan avfärd som är brukligt. När vi åkte igenom Hällefors pekade jag på vägen förbi macken och sa till Albin att därin så har vi fiskat också några gånger men jag kommer inte ihåg vilken sjö. Javisst sa Albin, den känner jag igen. Sedan åkte vi en bit till innan vi insåg att hjärnsläppet var stabilt och vi hade åkt till fel ort. Vi skulle ju kört in vid macken!
 
Sent omsider så kom vi fram 10-15 minuter innan utgång och fick då stressa med att få ihop grejerna och förse en del med larver i alla fall. Sedan bar det ut på isen. Väl ute på isen kännde jag igen mig direkt fast den här gången var det utan snö. Hadea fått en beskrivning av Blom om vart han satt och hur han fiskade förra gången då han vann på 6,5 kilo och hade plan på att göra om bedriften.
 
Sagt och gjort så gick jag åt det hållet men det blev lite för kort då utgångstiden inte räckte till för oss för att ta oss ända fram och det var en hel hop med storfräsare på väg däråt. Började i en vik mellan ett par öar och igenom klarisen såg man botten emellanåt så jag gick ut några meter så att man inte skulle borra i botten. Starten gick och jag släppte ned och undrade om jag inte borrat igenom isen helt men det var bara 4 dm djupt där och man såg inte botten! Gick utåt 10 meter och där var det hela 5 dm. Gjorde några hål till utan någon fisk eller större djup så jag gick mellan öarna emot en annan fiskare som drog lite fisk och hade i varje fall lite hankande för att få upp fisken.
 
Halvvägs dit slog jag ett hål men fick fortsätta direkt då det kom upp sörja med borret. Förbi den andre fiskare och satte mig längre till höger och där hade jag 1,2 meter direkt. I andra hålet fick jag 2 fiskar men inget mer. Fortsatte emot ena ön med 7 meters lucka och fick fisk 2 eller 4 i hålen. Små loppor men det var fisk! Fortsatte längs med sidan av ön och slog en linje och fick fisk i nästan varje hål och det var aldrig mindre än 2. Testade såväl grundare som djupare men det var i stort sett ingen skillnad i nappandet. Var som grundast inne på under metern och djupast var nog 4 meter.
 
Hade skapligt fiske i en timme då det trögade ut och det var nog då man skulle ha gått över till tafs men tjurskallig som jag är så fortsatte jag att gneta med 3-kroken och gick länge utan fisk. Under den perioden kom det tillbaks många storfräsare från den bortre viken. Jesper satte sig på den andra strandbrinken och plockade fisk efter fisk på tafs medans jag inte kännde en enda stöt på 3-kroken. Fiskade mig över till Jespers sida och det resulterade endast i en liten abborpinne medans tafsfiskarna plockade allt som oftast.
 
Gick tillbaks till "min" sida igen och borrade emellan de tidigare hålen och fick upp några fiskar till innan slutskottet gick. Hade då plockat upp 122 fiskar som tillsammans vägde 2,3 kilo och renderade i en hedrande 7:e plats. Trodde inte själv att jag skulle kunna placera mig i det här klientelet med fiske efter loppor. Så detta är ett stort fall framåt och man har i alla fall fått lite självförtroende då det gäller att pimpla småfisk. Jesper å andra sidan hanterade tafsen så väl att han vann på 4,3 kilo vilket var 715 gram mer än Chefen på andra plats. Snacka om giganternas kamp när Norafiskarna gör upp!
 
Bäste Skaraborgare var återigen Laila Vuotolainen med sina 2935 gram. Imponerande start Laila!
Tibro å andra sidan hade satt in A-laget idag så bäste herrfiskare blev Kjell Kronvall med sina 2605 gram
Ronja fick ihop 291 gram men det var svårt att koncentrera sig idag då det blev lite snålblåst och o´boyen var kvar i bilen. Men hon var nöjd ändå.
 
Knallarna hade också tävling idag på Kyrksjön i Bottnaryd och Roger Henriksson van den bataljen med sina 2048 gram.
Även här hade Tibro toppat laget och bokstavsmannen Patric EGT Olsson vann herrklassen med 1818 gram. Kul att även Evert placerade sig som 3:a på denna tävlingen. Tur han inte var med på Siksjön för då hade han nog petat ner mig.
Frågan är nu om Benny blivit petad som frontfigur nu eller var det bara tillfälligheter?
 
Nästa helg så är det meningen att Knallen ska köra serietävling och Skaraborg ska ha DM men jag tror inte att denna drömmen uppfylls utan alla får samsas antingen i Värmland eller i Nora. Själv kommer jag säkerligen att åka till Nora med fiske på Fåsjön norr om Nora på Lördagen och det klassiska Nora-rycket på söndagen.
 
Viktigt att tänka på gällande Norarycket är att det blir en knatte-tävling för barn upp till 16 år som under ledning av självaste Jörgen Storm skall fiska emellan 12 och 14. Alla barn välkommna. Så passa på att tala om för så många som möjligt om detta erbjudande till alla som ni kan tänkas har något barn eller känner något barn som vill prova på detta. Kul ställe att göra sin pimpeldebut på och under sådan ledning kan väl inget gå fel. Sedan finns det ett fint prisbord till de startande junisarna. Se till att pimpelfisket blir den folkfest det förtjänar.

Kommentarer
Postat av: Storm

Japp Tomas !
Skall bli ett stort nöje att leda Sveriges framtida pimpelfiskare :))
Oscar, Amanda och nu Sebban har tjatat så det är bara att ställa undan prylarna själv.
Syns :) !

Svar: Härligt Jörgen.Ronja kanske får med sig sin kusin som aldrig pimplat förut.
Vi får se till helgen.
Tomas Leijon

2015-01-06 @ 22:30:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0