Nytt sjörekord på Norasjön av Berndt Berggren

Norarycket i Nora på just Norasjön är en klassisk tävling som många vill deltaga på. Tyvärr brukar den krocka med andra tävlingar söderut som DM och serietävlingar. Men när nu inte isen vill infinna sig stabilt så får man åka upp och glädjas över att få vara med på denna fantastiska sjö.
 
Dagen till ära hade Nora och Normark arrangerat en barnpimpel för barn upp till 16 år. Ett 30-tal barn hade kommit för att bli ledsagade av bl.a Jörgen Storm. Att alla fick fisk var ju glädjande men inte förvånande då dels Norasjön är ett väldigt produktivt vatten samt att bli ledsagade av Jörgen för att lura upp de randiga. Kan skicka en hälsning här nerifrån då Ronja valde att fiska med barnen i stället för att deltaga i den stora tävlingen. Det känndes lite konstigt först men sedan var det bara kul att det var så mycket barn som delade glädjen i fisket.
 
Att sedan Normark gått in och sponsrat med priser till alla barnen ska de ha en eloge för. Mycket uppskattat, syntes på de deltagande barnen.
Jörgen förrättar prisutdelning för barntävlingen.
 
Segrande Filippa (tror jag) får sitt pris av PEO
 
Pojkklassen vanns av självaste Kuling.
 
Härligt att se att Skaras stoltheter och framtidslöften Emil och Hugo Ek övertalade Pappa Tobias att åka dit men ville hellre fiska i stora tävlingen för då fick de fiska i 4 timmar!
 
Mitt egna fiske blev lite nytt för mig då jag kom ut riktigt sent och fick lite tips av PEO och Nisse och jag var inte trögbedd att ändra min plan då den låg mitt i vindfånget och att sätta sig på ett säkrare ställe mer i lä lät ju helt OK. Följde med dem till där de skulle starta och fortsatte 100 meter till. Starten gick men inget hände. Fiskade mig utåt där de tidigare anglat gös och abborre då det fortfarande var en ruska att rikta in sig på. Slog ett hål var 50:e meter fram och tillbaks men kännde inte någonting.
 
Efter 40 minuter kom jag in till de andra och satte mig mitt emellan dem och fick 6 st direkt. Fortsatte bortåt och alla satt och plockade fisk mer eller mindre. Efter 1:20 hade jag bara 17 fiskar och det är ju underkänt då man är på Norasjön. Försökte bättra på mig och fiskade runt i området och petade totalt upp 217 fiskar som vägde 4818 och räckte till en 21:a plats precis efter Andersén. Gårdagens skräll förtog sig nog lite grann så att jag får summera dagen som godkänd. Möller verkar ha tatt sina nya byxor till samma gödselstad som förra året och blev bäste Knalle igen med en 7:e plats med sina dryga 7 kilo.
 
Dagens suverän blev Berndt Berggren fiskande för Borlänge SFK som slog till med ett nytt sjörekord på 12 680 gram taget vid starten. Kul att se att det i stort sett alltid är olika vinnarplatser.
 
Vad som gäller för nästa helg får framtiden utvisa. Man kan ju alltid hoppas på att det blir lite kyla söderöver.
Kanske det kan bli nåt på hemmaplan annars är det väl Värmland som gäller?
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Tobias Ek

Vi får tacka för tipset om Norarycket, det var ju du som sådde fröet i fredags om att åka på den trevliga tävlingen. Bra och väl skrivet inägg, i vanlig ordning!

Svar: Tackar Tobias.Nu får vi hoppas att du får koka några piroger snart på nån pimpeltävling på hemmaplan.
Tomas Leijon

2015-01-13 @ 20:43:54
Postat av: Storm

Hej Kompis :)
Antar att du sett filmen vi gjorde, hoppas du gillade denna korta snutt. Min andemening är så ett frö precis som jag och du gör med våra barn så vi blir fler inom denna härliga sport i framtiden.
Vill tacka för sponsringen av beten och samtidigt be om ursäkt att man inte har tid att prata när det snurrar på !
Hae't Gött !

Svar: Hej Kamrat!Inga problem. Hade lite ågren över att störa dig för även jag insåg att du hade fullt upp.
Helgens fiske blev inspirerande även för barn som inte fick möjligheten i söndags så nu i helgen får Ronja med sig en skolkamrat upp till Värmland. Det gäller att passa på när det utlovas strålande sol och lite mindre vind för att så ännu ett frö!
Underbar dag med alla småttingar som surrade runt bland benen på prisutdelningen.
Sköt om dig.
Tomas Leijon

2015-01-14 @ 17:41:59
Postat av: Storm

Kanon Tomas :)
Skall förtälja dig lite kommentarer Ronja nämnde om veka pojkar mellan fyra ögon när vi träffs :))

Svar: Vet inte något om veka pojkar!Men hon är en tuffing som heter duga.
Tomas Leijon

2015-01-15 @ 21:53:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0