Thomas Larsson fiskade bäst på Södra Hyn.

Dagens fiske skedde idag på Södra Hyn utanför Forshaga i Värmland.
Ett 90-tal fiskare samlades och det kom deltagare från ett stort uppsamlingsområde då isläget söderut är minst sagt prekärt. Skaraborgare, Bohuslänningar, Knallar och till och med nån Dalmas hade smugit sig dit och beblandat sig med Värmlänningarna. Även finbesök från SFK Raufjöringen och SFK Acerina från Norge som förgyllde dagen.
 
Har varit på sjön tidigare men när jag kom ut på sjön kännde jag inte igen den för 5 öre. Då jag kom sent ut så fick det bli att inte gå till andra änden där det skulle kunna vara bra fiske. Såg då att det var en klunga på sydsidan av vassön och gick däråt. Blev nöjd då jag såg att Tonje och Niklas från Norge stod i kanten av klungan och visste då att i området har det i alla fall funnits gott om fisk tidigare då Niklas har plockat upp 6 kilo ur sjön tidigare som då renderade i en 7:e plats i den tävlingen.
Tonje och Niklas SFK Acerina ser förväntansfulla ut innan startskottet.
 
Ett gäng satt lite närmare vassen men känslan var att det skulle gå lite större fisk härute. En klunga satt ett par hundra meter längre bort men i vinden var det inget alternativ att dra ut Ronja då det blir stark windchill. Vi var ca 25 man som satt och jag såg endast Tonje smyga upp en fin fisk och en annan Dam plocka upp 2 i samma hål men mer syntes inte. Efter ca 15 hål nöp det i och en 150-grammare som fick syna insidan på konten. Satt sen avslappnat då det small till så att jag tappade spöt. Fick tag på spöt innan det for ned i hålet men fisken var redan borta. Ett par lockryck och det smäller till som en argsint gädda men en abborre på 4-5 hekto fläskades upp och man fick flashbacks från Jämtlandsfisket under påsken.
 
Allteftersom så tunnades det ut med folk och Thomas Larsson satt och plockade småfisk inne vid vassön och jag testade att å över så många gammelhål som möjligt men fick inte ett enda napp till. Man ska nog inte ge det så lång tid som jag gjorde utan förpassa sig mot nya fiskevatten. Men det är ju en av tjusningarna att man aldrig vet när man skall byta område. Är det när det "bara" blir en fisk per hål eller när man inte har tillräcklig frekvens på nappen, eller fel storlek?
 
Tog med Ronja in mot Thomas som suttit farligt still i ett område en längre tid. Såg att det bara var loppor men WTF, får man inget annat så får man ju försöka sig på att lura på dem som kan nappa. Första hålet fick jag inte ett napp. Bytte då sida och första hålet gav 41 fisk. Fortsatte runt omkring och märkte det att gick man för långt in så blev fisken aldeles för små och utåt blev de större och färre. Var inga problem att få igång fisken i gammelhål men Thomas for ut på vidderna igen för att testa om det var några grova igång igen innan han landade på den andra vassudden. Där satt han fasligt stilla resten av tävlingen och det märktes vid invägningen. Dagens högsta vikt hade han med strax under 7 kilo. Själv fick jag ihop 3,8 kilo som räckte idag till en 6:e plats.
Dagens segrare Thomas Larsson från Nora-Gyttorp ser faktiskt lite nöjd ut.
 
Bäste Skaraborgare var Laila Vuotolainen med 5,5 kilo och Anders Rotsén bäste Senior. Ronja petade ihop 591 gram och vann sin klass. Benny Svensson är på rätt väg och fick ihop 791 gram och blev därmed outstanding bäste Tibrofiskare. Hejja Tibro!
 
Närmsta tävling är nu på Tisdag då Hällefors arrangerar på Siksjön i Hällefors.
Nästa helg kommer Nora-rycket att gå av stapeln på just Norasjön och det kommer nog att bli folkstormning dit om vädret fortsätter på inslagen bana.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0